Uitslag medezeggenschapsverkiezingen.

winnaarsOp 22 mei om 12.00 uur maakte Henk Pijlman in het Atrium de uitslagen van de SMR-(School Medezeggensschapsraad) en de HMR-verkiezingen (Hogeschool Medezeggenschapsraad) bekend. De voorzitter van het College van Bestuur benadrukte het ‘ongelofelijk belang’ van medezeggenschap. ‘Niet misselijk hoe de medezeggenschapsraadsleden zich inzetten voor ons allemaal.’ Pijlman gaf de MR’en de opdracht mee om vrouwen te motiveren voor het raadswerk, omdat de dames nu nog ondervertegenwoordigd zijn.

Personeel
Het personeel in de HMR is als volgt vertegenwoordigd: AOb (Algemene Onderwijsbond) vier zetels, de Realisten twee en de Onafhankelijken drie zetels. Els Bijlholt (medewerker Vastgoed), tweede op de lijst van de Onafhankelijken, reageerde direct op Pijlmans oproep. ‘Ik ga mij zeker inzetten om meer vrouwen in de raad te krijgen. Dit jaar hebben we ons daar ook sterk voor gemaakt, helaas was het resultaat er niet naar.’ De Onafhankelijken willen geen verlies van kwaliteit door de operatie Balans.
Vladimir Bartelds, eerste op de lijst van de Realisten, gaat zich sterk maken voor het onderwijs. ‘Docenten en onderwijs moeten weer centraal komen te staan op de Hanzehogeschool’, aldus de Communicatie-docent.
Theo Miljoen, projectmanager bij Engineering en lijsttrekker van de AOb, wil ‘positief kritisch’ met het College van Bestuur samenwerken en de balansoperatie nauwlettend in de gaten houden. ‘Er mogen niet meer verschuivingen van OBP naar OP plaatsvinden dan nodig is om te voldoen aan het prestatie-akkoord dat eind 2015 gerealiseerd moet zijn’, vindt de fractievoorzitter van de Algemene Onderwijsbond.

Studenten
De spanning in het Atrium is om te snijden als Pijlman de zetelverdeling van de studenten aankondigt. Tromgeroffel en ingehouden adem. Het gaat dit jaar tussen de HSV (Hanze Studentenbelangen Vereniging) en de OSR (Onafhankelijke Studenten Raad). Dat de Groninger Studentenbond dit jaar niet meedeed aan de verkiezingen noemt Pijlman ‘historisch gezien een revolutie’. Eindigde vorig jaar HSV en OSR nog gelijk (met beiden vier zetels), dit jaar werd het een overtuigende zege voor HSV, die OSR met zes-drie versloeg. Lijsttrekker Rogier Koopman (tweedejaars Financieel Economisch Management) is ontzettend blij met het resultaat. ‘We hebben er hard voor geknokt en al onze kandidaten zitten in de raad. We gaan een mooi en goed jaar draaien. Zes-drie is een flinke zege.’ HSV is tegen het bindend studie-advies in het tweede en derde jaar en voor betere studievoorlichting.
Ook de OSR is blij met het resultaat. ‘Goed, leuk, trots’, reageert lijsttrekker Lonne Stegeman terwijl ze met haar fractie proost op de uitslag. ‘We hebben met een klein team campagne gevoerd en het is knap wat we hebben bereikt. Boven aan ons lijstje staan: digitaal inleveren en interessantere colleges’, aldus de student Human Resourch Management.

Op de foto: Fractievoorzitters Lonne Stegeman OSR en Rogier Koopman HSV