Ga naar de inhoud

18.00 uur: project x-shirts op station

Michelle Oppewal (19) die vanuit het Alpha College stage loopt bij het Facilitair Bedrijf van de Hanzehogeschool verkoopt vanavond om 18.00 uur T-shirts met de tekst: PROJECT X IK BEN ERBIJ op het Groningse NS Station. Het uit de hand gelopen Facebook-evenement van Merthe Weusthuis, de Harense scholier die haar zestiende verjaardag met dertigduizend Facebook-vrienden en vrienden van vrienden dreigt te vieren, inspireerde een vriend van Michelle tot het ontwerp. Hij liet er woensdag 300 drukken en verkoopt ze vanavond met Michelle en twee andere vrienden voor een tientje op het station. Michelle verwacht dat ze binnen een half uurtje zijn uitverkocht. De vraag via Facebook is veel groter dan het aanbod.

Merthe viert vanavond haar verjaardag met haar echte vrienden in Kokomo. Michelle twijfelt er niet aan dat haar virtuele vrienden vanavond naar Haren komen. De geruchten gaan dat Nachtburgemeester Chris Garrit vanochtend in allerijl door de gemeente Haren is gevraagd om een feestje op een Harens weiland te organiseren.  Garrit had om 10.00 uur een draaiboek klaar maar de gemeente Haren geeft toch de voorkeur aan veel politie-inzet in plaats van een feestje.

Michelle is bang dat de aanpak van de gemeente er voor gaat zorgen dat de boel vanavond uit de hand loopt. Een feestje had ze toepasselijker gevonden. Ze vindt het sneu voor de ouders van Merthe die voor de schade zullen opdraaien. Michelle is zeker van de partij vanavond in Haren. Jij ook?