Ga naar de inhoud

4 Mijl: Yasmin snelste Hanzevrouw

3-loco-kleinEen recordaantal van 21.000 deelnemers legden afgelopen weekend de bijna zeseneenhalve kilometer van Haren naar Groningen af tijdens de 27e editie van de 4 Mijl van Groningen. Winnaar bij de westrijdlopers werd de Ethiopiër Yenew Alamirew. De Hanzehogeschool was goed vertegenwoordigd met ruim veertig teams.
Het beste Hanze-team was wederom Hanzekraft, net als vorig jaar werden ze keurig tiende.
De snelste vrouw van Hanzekraft, Yasmin Hillebrink, hoefde met haar tijd van 23 minuten en 29 seconden slechts twee vrouwen voor zich te dulden in het individueel klassement van de bedrijvenloop (zie ook HanzeMag 3 – woensdag 16 oktober).
Snelste man van Hanzekraft was Henry Perdok. Hij was echter niet de snelste Hanzeloper, die eer ging naar Abdi Hussein van team FB4 Informatisering die het parcours aflegde in 22 minuten en 21 seconden. Tegenvaller was het Sportstudies Studententeam. Vorig jaar werden ze nog keurig elfde, dit jaar moesten ze het doen met de zestigste plaats.
Klik hier voor alle uitslagen. De foto is gemaakt door Luuk Steemers voor de rubriek Loco in HanzeMag 3 die woensdag verschijnt.