Ga naar de inhoud

Aandachtsgeile varkens

Mijn werk staat nog in een hoek van de kamer, de puf om op te ruimen heb ik nog niet gevonden. Maar het belangrijkste is dat we allemaal heelhuids door de werkbespreking zijn gekomen. En dan ga ik het er nu minstens drie maanden niet meer over hebben en er vooral niet meer aan denken. Terug naar waar het allemaal om draait; leren, ontwikkelen en verdiepen.
Voordat blok drie begint, heeft heel Minerva projectweek. Zo gaan de eerstejaars aan de slag in Simplon (vrijdag is daar hun eindpresentatie en het slotfeest). De tweedejaars vormgeving zitten in Rotterdam. Maar de theaterafdeling zou de theaterafdeling niet zijn als hiervan werd afgeweken.
Het grootste deel van de tweede- en derdejaars zitten sinds gisteren op een oud munitiedepot in Donderen waar we te gast zijn bij theatergroep PeerGrouP. We zijn bezig met locatietheater. Het is veel praten, wandelen, van elkaar leren, kennis uitwisselen. Bulten met informatie komen op ons af. Over theater, ervaringen, maar ook over elkaar. Zo bleek dat we als groep prima tegen een stootje kunnen, want wanneer Qbuzz je weer eens gruwelijk in de steek laat, wordt het eigenlijk alleen maar gezelliger. En TL-licht op de vroege ochtend is een slecht plan.

marie
Ook hebben we hier Elisabeth, Louisa en Erica ontmoet, de drie lieve aandachtsgeile varkens die met al hun enthousiasme en ge-oink onderdeel zijn van de theatergroep. Kennis en inspiratie halen uit de natuur is op een plek als deze een logisch gevolg. Dit kenmerkt ook het werk van de PeerGrouP. Een ander kenmerk is hun bewonderenswaardige drang naar contact, gulzig leren over anderen: wat hebben ze meegemaakt en wat kun je van ze leren? De PeerGrouP doet het, ook met hun internationale projecten, erg goed. Maar naast hun schoenen lopen is er niet bij, ze staan hier stevig met hun laarzen in de modder.
En dan loop ik daar in m’n leren jackje over de hei. Zo studeren bevalt me prima. Maandag zijn we van tien tot tien bezig geweest, ik was compleet kapot, geslapen als een dode steen en extreem veel geleerd. Donderdag gaan we weer weg, terug naar de drukte van de stad.

Tweedejaars Theatervormgeving Marie van Linschoten schrijft iedere week een column over Academie Minerva.