Ga naar de inhoud

After-drank-dipje

Volgens mij kent iedereen het wel. Het after-diner-dipje. Vlak nadat je hebt gegeten heb je dat verzadigde gevoel. Je kakt een beetje in. Beetje moe. Ik hou echt superveel van eten, en het after-diner-dipje is ook aan mij besteed. Heerlijk.
Minder leuk: tegenwoordig heb ik ook last van een after-bier-dipje. Niet in de zin van dat ik inkak na het drinken. Dat komt later, bij de kater (mooie rijm). Maar de ochtend. Dat je wakker wordt met je stinkmond, omdat je geen zin had om tanden te poetsen toen je thuis kwam ’s nachts.

’s Ochtends tongzoenen met een biermond, walgelijk. Droge mond, beetje plakkerig, ik snap oprecht niet waarom je dan zou willen tongen

Het ergste vind ik dan wakker worden met iemand die ook heeft gedronken. Aan de ene kant fijn dat-ie ook heeft gedronken, anders zou mijn bierlucht wel zielig zijn. Maar het is ook zo vies en kut. Die adem alleen al.
’s Ochtends tongzoenen met een biermond. Echt walgelijk. Zo’n droge mond. Beetje plakkerig. Ik snap oprecht niet waarom je dan zou willen tongen. Ik doe het uit principe niet meer. Grenzen stellen is soms belangrijk.
Ik snap ook niet waarom mensen aan ochtendseks doen wanneer ze de avond daarvoor hebben gedronken. Meestal heb ik gewoon prima hard gepilst en voel ik me niet fit. Ik wil dan gewoon in foetushouding in bed liggen, met een zak chips en Netflix. (Brakke) Ochtendseks is niet iets wat op mijn verlanglijstje staat. Je wilt toch ook helemaal niet palen wanneer je plakt en stinkt naar bier? Ik kan er niet bij.

In je eentje brak wakker worden is minder erg dan met iemand anders, zeker als het een man is

In je eentje brak zijn is trouwens ook niet chill. Meestal grijp ik dan om me heen naar water, maar Dronken Sanne denkt ’s nachts niet vooruit, waardoor Brakke Sanne het echt zwaar heeft en moet opstaan. Wanneer ik alleen brak wakker word, vind ik dat wel minder erg dan met iemand wakker worden. Zeker als het een man is. Die stinken gewoon nu eenmaal wat erger dan meisjes. Dat is ook helemaal niet erg. Het is ook wel logisch. Maar toch. Niet dat ik nu verliefd wil worden op meisjes zodat ik nooit meer mannen in mijn bed hoef te hebben. Zo ver gaat het niet. Maar mannen zijn gewoon vies. Net als een bier-mond. En ochtendadem. En ochtendseks.