Ga naar de inhoud

Als Ik Later Groot Ben: Hoe kies je de juiste studie?

Hoe kies je de juiste studie? En bestaat er zoiets als een ‘verkeerde’ studie? Of is het allemaal onderdeel van de zoektocht naar je doel in het leven?

Karlijn heeft haar hele leven al moeite met keuzes maken. Welke trui moet ze kopen? Wat moet ze vanavond eten? En misschien wel de moeilijkste keuze van allemaal: welke studie moest ze kiezen?

De perfecte persoon dus om een korte documentaire te maken over studiekeuzestress. Want ze is bepaald niet de enige, zo blijkt. Zo’n een op de drie studenten switcht van studie op het hbo.

Aan het einde van de video volgen elf concrete tips om een goede studiekeuze te maken

Karlijn praat met studenten die ook moeite hadden met kiezen en een studie kozen die niet bij ze bleek te passen. Daarnaast vraagt ze studiecoaches en een studiekeuzeadviseur van de Hanzehogeschool om advies.

Twijfel jij ook? Dan steekt Karlijn’s zoektocht je zeker een hart onder de riem. En voor de mensen die wat praktischer ingesteld zijn: aan het einde van de video volgen elf concrete tips om een goede studiekeuze te maken.

Hoe kies je de juiste studie? Na deze video weet je ’t! En zo niet, dan voel je je vast een beetje beter over je twijfels.