Ga naar de inhoud
krullenbol

Batoel heeft een adresje voor krullenbollen, haar eigen Krullenspa

Speciaal voor krullenbollen begon Batoel Hassan in 2017 kapsalon de Krullenclub in Delfzijl. Binnenkort opent de ex-Hanze-student in de stad Groningen de deuren van de Krullenspa.

Batoel, je bent nu 25, dat is erg jong voor een succesvolle ondernemer.

‘Het begon op mijn zeventiende. Gewoon als hobby. Ik leerde steeds meer over de verzorging van krullen en die kennis paste ik toe bij mensen in mijn omgeving. Ik ben International Business & Languages gaan studeren omdat dat goed aansloot bij mijn ambitie om ondernemer te worden. Maar al snel werd mijn hobby mijn baan. En mijn passie lag vooral bij m’n Krullenclub. Ik stopte met de studie en werd fulltime ondernemer.’

Had je een uniek plan of idee?

‘Ik begon met mensen om mij heen, vrienden en bekenden. Het werd me steeds duidelijker dat reguliere kappers vaak niet goed weten hoe ze met krullend haar moeten omgaan. Daarom trokken veel mensen met krullen naar mijn zaak toe. Ik begon steeds meer te leren over hoe het wel moest. Ik merkte al gauw dat mensen echt belangstelling hadden voor mijn advies en zelfs graag een afspraak bij mij wilden maken. Toen is het balletje gaan rollen.’

Was een eigen onderneming altijd al je plan?

‘Mijn ouders zijn ondernemers. Ze hebben verschillende restaurants gehad en nu ééntje in Siddeburen. Heel erg leuk, vond ik. Ik hielp in de bediening en achter de kassa. Daardoor leerde ik al vroeg om zelfstandig te werken. Dat ik zelf graag een onderneming zou willen beginnen, wist ik al heel jong.’

Hoe kwam je op het idee van de Krullenclub?

‘De grootste motivatie was mijn eigen haar. Ik heb nooit een goed voorbeeld gehad van hoe je krullen moet verzorgen. Het was tien jaar geleden zelfs normaal om je haar glad te maken met een strijkijzer. Ik heb mijn haar enorm beschadigd door een keratinebehandeling in Egypte. Ze hadden het steil gemaakt, maar daarna kon ik er helemaal niks meer mee. Toen heb ik het maar helemaal afgeknipt en ben ik mijn krul gaan leren kennen. Vanaf dat moment wist ik het. Ik wil meiden leren om hun krullen niet te beschadigen, maar te verzorgen.’

Waarom vind je het behouden van krullen zo belangrijk?

‘Omdat krullen een onderdeel van je zijn. Als je door de stad loopt, zie je steeds meer meiden met een mooie bos. Ze vallen op. Dat is belangrijk, want heel veel jonge meiden vinden hun krullen niet mooi. En dat betekent dat ze zichzelf niet mooi vinden. Maar krullen passen gewoon bij ze. Dat zeg ik ook altijd: je eigen natuurlijke haar is juist mooi.’

Hoe word je een succesvolle ondernemer?

‘Eerlijk tegen jezelf zijn is het belangrijkst, denk ik. Op dit moment is het moeilijker, omdat alles in korte tijd duurder is geworden. Als ik een idee of plan heb, wil ik het liefst direct beginnen, maar je moet wel kijken of het kan. Zo gaat het met veel mensen: ze willen heel graag en zijn ze erg enthousiast, maar dan blijken hun plannen niet haalbaar te zijn. Dan kun je diep vallen. Je moet realistisch kunnen zijn over je plan en over jezelf. Het is belangrijk dat je doorhebt wat de zwakke en sterke kanten van jezelf en van je ondernemingsplan zijn.’

En wat is het verschil tussen de Krullenclub en de Krullenspa?

‘Bij de Krullenclub werk ik al met de Rëzo-methode. Daarmee hou je dezelfde haarlengte en creëer je meer volume. Ook maak ik gebruik van de Curly Girl Methode, een behandeling zónder producten die chemische troep bevatten. Nu is de Krullenclub vooral gericht op knippen, maar bij de Krullenspa zal de nadruk vooral liggen op de verzorging.’

Foto: Vitae London


De deuren van de Krullenspa (Herestraat 94) gaan open op 2 december. Tussen 09:300 en 17:30 uur is er een informatiebijeenkomst waar je terecht kunt met vragen. Natuurlijk demonstreert Batoel Hassan de producten, de apparatuur en de methodes die de Krullenspa gebruikt. Iedereen, met of zonder krullen, is welkom.