Beter op Papier, aflevering 2&3: Eurosonic special

Eurosonic is begonnen. Groningen mag zich voor even weer het epicentrum van de Europese popcultuur noemen. De stad is door de jaren heen al aardig geïnternationaliseerd, maar van woensdag tot en met vrijdag hoor je alles door elkaar op de straten.

Mooi dat het Noorden zo’n rol mag spelen in de muziekindustrie. Mensen die er vaker zijn geweest roepen meestal heel hard Martinitoren, Vera en natuurlijk eierballen. Maar wie maakt dit festival mogelijk? Wie zijn de mensen die hierachter zitten, de kleine radertjes in de machine? De culturele ondernemers van Groningen natuurlijk.

Rock ’n roll marketeer Jorine Witte
Wij spreken voor onze podcast BETER OP PAPIER. speciaal voor Eurosonic twee helden die bijdragen aan het festival. Elk heeft zijn eigen niche, zijn eigen aanpak en werkethos. Zo is Jorine Witte de persoon die zorgt dat de Music Moves Europe Talent Awards zo goed mogelijk uit de verf komen.
Deze rock ’n roll marketeer is een echte ronin die niet ophoudt nadat het festival is afgelopen. Dan is het hop naar de volgende klus zoals Kino Klandestino, Zienemaan & Sterren, Chordify of Teddy’s Last Ride.

Frank de Boer
Onze tweede gast is Frank de Boer. Niet de voetballer, wel de man achter productiebedrijf Soeverein dat event support verricht. Frank is verantwoordelijk voor GrunnSonic, het Groningse onderdeel van Eurosonic. Daarnaast produceert hij donderdag 17 januari het gratis feest Electrosonic, wat onderdeel is van het Eurosonic Extra programma in samenwerking met Chrodify en DATmag.
Alsof dat allemaal zijn leven niet druk genoeg maakt is Frank basgitarist bij de metalbands Ortega en Menhir. Hoe dat samengaat met zijn andere electro live-act FENN die hij met Fenneke Schouten vormt, vertelt hij in geuren en kleuren.
En daar blijft het gesprek niet bij, want we gaan van je antennes richten op hoe je jezelf als muzikant kunt plaatsen in de markt, tot omgaan met stress en burn-out, ondernemen vanuit de Bijzondere Bijstand Zelfstandigen en de robot army van Amazon die de wereld gaat overnemen. Ja, je leest het goed. Nu is het tijd om op die play-knop te drukken.
BETER OP PAPIER. podcast is een samenwerking tussen Hanzemag en DATmag. Je kunt ons beluisteren via PodBean, Spotify en Soundcloud.