Beter op Papier, aflevering 6: Walter Flapper

Wat doe je als je Noisia manager Walter Flapper tegenkomt met zijn mond vol met gado gado op Eurosonic in de luidruchtige Chordify Music & Tech Hideout? Dan besluit je dat het beter is dit wazige gesprek voort te zetten met nog meer eten tijdens een podcast van Beter op Papier.

Nog meer eten betekent Indiaas halen bij De Kleine Moghul, want Walter wil heel graag kip. Hij komt tenslotte net uit zijn kickbokstraining. Dan moet je dat harde werk omzetten in gains en iedere fit-boy weet dat the road to gain heaven geplaveid is met proteïne. Bereid je dus voor op veel gesmak, gesmul en bonkende borden. Sorry tech-team Jasper en Irie, dit gaan we nooit meer doen. Pinky promise!

Kraantje Pappie trivia
Al smakkend openen we ons gesprek met gejoel, de imitatie van een jankende uil. Ik ben net een paar weken geleden op de hoogte gesteld door mijn producer Jasper Bosgraaf dat de trademark van Nightwatch, de guys die Crane’s tracks produceren, dit gebruiken om werk van hun hand kenbaar te maken.

Waar Walter dan wel van droomde? Diplomaat zijn in China

Walter vertelt hoe hij drie jaar na zijn vuurdoop bij Noisia als manager in 2009 lichtelijk aangeschoten Kraantje Pappie belt na het horen van zijn 101Barz. Hij vindt het zo gruwelijk dat hij Kraan voorstelt om hem te managen. De rest is geschiedenis, al neemt Nick Steenge het management een aantal jaren later over.

China
Al vrij snel belanden we bij jongensdromen, wie heeft ze niet. Sommige klinken realistischer dan andere, maar in het geval van mijn gast is het zo dat wat hij vandaag de dag doet, hij nooit had durven dromen in zijn tienerjaren. Waar Walter dan wel van droomde? Diplomaat zijn in China. Vlak na zijn middelbare school onderneemt hij gelijk actie.

Walter gaat op de avondschool Mandarijn leren en boekt met een vriend een reis naar China. Tijdens zijn studie geschiedenis buigt hij het zo dat ook dan China centraal staat. Waarom hij zijn opleiding niet heeft afgemaakt en nu niet op de ambassade in Beijing werkt? Omdat Walter geschiedenis schrijft met de acts die hij als manager onder zijn vleugel heeft natuurlijk. Het Chinees heeft hij ondertussen wel weer opgepakt.

Honkbal
Tijdens ons gesprek gaan we ook in op een andere passie van Walter; honkbal. Deze voor mij vrij onbekende sport heeft mijn gast al 27 jaar in de ban. Hij speelt het vanaf zijn achtste tot zijn achttiende en heeft het sinds twee jaar weer opgepakt.

Wie niet bekend is met De Huilende Rapper is een sukkeltje, een butje en moet nodig zijn klassiekers leren

Waarom honkbal? Walter weet me te hypnotiseren met de spelregels, de complexe strategieën en de feiten over het Nederlandse team dat, zo blijkt, teringgoed is.

Verkleed als Sukkel
En dan… Groot nieuws, want wie niet bekend is met De Huilende Rapper is een sukkeltje, een butje en moet nodig zijn klassiekers leren. Deze Groningse helden maken vanaf de beginjaren van de 21e eeuw tracks over Groningen, beats en Radio Vrijstaande Pilaster. Binnenkort komt een nieuwe plaat uit, zo meldt woordvoerder Peter Pimofeegg, een hele goede bekende van Walter.

Wat verder nog ter tafel komt
Wil je weten in welke Groningse kelder Skrillex zijn allereerste show weggaf? Of ben je benieuwd waar je jouw tracks als aanstormende producer naartoe moet sturen om gedraaid te worden op Noisia Radio? Check dan deze nieuwe aflevering van Beter op Papier. met Walter Flapper.

S/O naar onze partners in crime DATmag. Check ons naast Podbean ook op SoundCloud en Spotify.