Binnenkomers: Casa Calor, een Huis vol GCHC-hockeymeiden en een jonge hond

Casa Calor! Dat is nog eens een warme ontvangst voor een speciale Binnenkomers. Superspeciaal zelfs, want in de hoofdrol niet onze ouwe rot Ayleen, maar jonge hond Rohan. Snuffelen maar!

We mogen binnenkomen in Casa Calor! Wie zijn we? Ayleen ligt in de lappenmand met een gebroken voet. Toen we het hem vroegen stond vervanger Rohan meteen te kwispelen. Hij wilde dolgraag over de drempel van een oergezellig studentenhuis stappen.
Tingeling! Rohan is geen type van de lat laag leggen, dus hij belt meteen maar aan bij een huis met acht dames. Je moet maar durven! Ze spelen bijna allemaal bij hockeyclub G.C.H.C en ze zijn ook allemaal lid (van Vindicat, Albertus en Dizkartes).

Rohan is teleurgesteld in de ludiekheid van het verhaal

De kamers zijn niet groot, maar dat hoeft ook niet, want de GK is giga. Dus áls je thuis bent, is de GK de vaste hangplek. Dat de GK enorm is, moet het ludieke verhaal bewijzen. In deze GK, Rohan kan het bijna niet geloven, stonden ooit 95 lallende studenten, twee dj’s en een volkszanger met manager. Tegelijkertijd!
Desondanks is Rohan wat teleurgesteld in de mate van ludiekheid van het verhaal. Hoewel het eindigt met een bezoek van de politie en schoonmakende feuten, ontbreekt er toch een soort van apotheose. En is het niet merkwaardig dat de geluidsinstallatie wat tegenvalt? Met een kleine Bluetooth-speaker maak je weinig indruk op Binnenkomers.

Het wordt een collectieve ad en dat getuigt van saamhorigheid

Onze vervangende presentator heeft zich goed ingelezen, want hij slaat geen enkele categorie voor de puntentelling over. Dat betekent ook een bak trekken. Het huis zit extra vol vanwege clubavond, dus het is nogal een georganiseer. En dan moeten eerst nog de rietjes nog worden afgewassen! Het wordt een collectieve ad en dat getuigt van saamhorigheid.
Wat moet Rohan hier allemaal van denken? Er zit weinig anders op, hij besluit tot een langdurig, diepgaand onderzoek ter plaatse. Het bevalt hem uitstekend, dat dan weer wel. Aan het einde van de avond verlaat hij de casa vol dames met enige tegenzin.
Voldaan strompelt de jonge onderzoeksjournalist naar huis. Dit lijkt voor herhaling vatbaar, die conclusie mogen we toch zeker trekken.

————————————————————————————————————————-
Aanbellen, praatje maken, en kijken of we binnen mogen komen in Groningse studentenhuizen, dat is het idee van Binnenkomers. Al drie jaar lang portretteren we de studentenhuizen van Groningen en hun bewoners. Meestal spontaan, maar mocht jij nou vinden dat jouw huis er echt bij moet zitten, of wil je je vrienden verrassen door ons op ze af te sturen, mail ons gerust!