Ga naar de inhoud

Binnenkomers: Casa Kejos, twaalf meiden en een vinnig duo

Casa Kejos, dat klinkt alvast goed. Als Ayleen over de drempel stapt verdwaalt ze meteen. Dan maar op goed geluk een willekeurige deur door. Bingo! In de GK staan de pannen te pruttelen op het vuur.

In Casa Kejos wonen twaalf meiden. Als Binnenkomers langskomt zijn ze niet allemaal thuis. De helft is op wintersport. Maar het is nog steeds gezellig. Ayleen krijgt een rondleiding langs een paar kamers. Casa Kejos hanteert het welbekende doorschuifsysteem, dus hoe langer je er woont, hoe beter je kamer wordt.

De locatie van deze casa is top, alle essentiels zijn op loopafstand

De dames staan niet direct te springen bij het adtje trekken. Eén van de meiden is bang dat haar vader boos wordt als ze op beeld een biertje achterover gooit. Maar gelukkig neemt een huisgenoot haar taak vakkundig over.
De H.W. Mesdagstraat. De locatie van deze casa is top. Dat vinden de bewoners zelf ook. De Schildersbuurt is gezellig en alle essentials (lees stad en plantsoen) zijn op loopafstand.

Huisdieren! Het spetterende duo Josh en Joni

De anekdote van vandaag gaat over de gigantische hoekbank in de GK. De dames vertellen hoe ze hun charmes in de strijd gooiden. Ze lokten een paar bouwvakkers die de bank met een bouwlift naar boven brachten. Wie niet sterk is, moet slim zijn!

En dan dames en heren, eindelijk is het zover…. ze hebben een huisdier! Twee vissen met de spetterende namen Josh en Joni. De twee J’s leven in een plastic bak, want een ronde kom… daar worden de beestjes duizelig van (en meer: dierenmishandeling). Dus ze zorgen ook nog goed voor hun huisdieren. Je zou denken dat Ayleen daar zonder enige aarzeling 100 bonuspunten voor geeft. Maar helaas, Ayleen vindt die plastic bak ook niet je van het. Een beetje zielig zelfs. Slechts twee sterren, dus.

————————————————————————————————————-

Aanbellen, praatje maken en kijken of we binnen mogen komen in Groningse studentenhuizen, dat is het idee van Binnenkomers. Al drie jaar portretteren we de studentenhuizen van Groningen en hun bewoners. Meestal spontaan, maar mocht jij nou vinden dat jouw huis er echt bij moet zitten, of wil je je vrienden verrassen door ons op ze af te sturen, mail ons gerust!