Ga naar de inhoud

Binnenkomers: Huize De Smederij heeft de basics voor de fissa altijd bij de hand

Huize De Smederij is een prima Binnenkomer. Dik dakterras, gebruikte theezakjes aan het plafond, onderbroek aan de kroonluchter, klomp voor de peuken. Wat wil Ayleen nog meer? Elvis?

Bij de eerste deurbel die Ayleen laat rinkelen, is het bijna raak. Een fan van de show wil haar graag binnenlaten, maar helaas, de huisgenoten durven het niet aan. Gelukkig is er dat andere gezellige studentenhuis, huize De Smederij.

Met een uniek uitzicht vanaf het dikke dakterras scoort De Smederij direct punten

De Smederij is een gemengd huis met tien studenten. Het heeft een uniek uitzicht over de stad vanaf het dikke dakterras. Daar scoor je natuurlijk direct punten mee! In de GK is het lekker chillen. Uiteraard hangt er een kroonluchter met daaraan een dasje, een onderbroek, je kent het wel.

In de GK tref je ook de open keuken aan. En ze zijn georganiseerd in die keuken. Er hangt een welk-duo-kookt-er-deze-week-rooster en er is een klomp voor de peuken. Klomp? Ja een klomp.
Extreem netjes is het hier niet, maar wel prima te doen. Hoewel, aan het plafond hangen oude theezakjes. Daar zou men misschien eens een schrobbeurt aan kunnen wagen.

Pronkstuk is de wc-deur, die is versierd met sigarettenpakjes

In De Smederij houden ze wel van een feestje. Met de dikke speaker en discolamp heb je al snel de basics voor je huisfeest. Pak daarbij nog een lekker outfitje uit de verkleedkleren-ijskast en de fissa kan beginnen. En die feestjes gaan soms iets te lekker. Op de wc hangen meerdere boetes voor geluidsoverlast. Een ander pronkstuk op het toilet is de deur. Die is versierd met sigarettenpakjes. Huh? Tsja, ze lijken er zelf nogal trots op te zijn…

Op de valreep krijgen ze nog bijna de huisdierbonuspunten van Ayleen voor hun goudvis Elvis. Maar helaas het ludieke verhaal blijkt een slecht einde te hebben voor het huisdiertje. Een kleine tip van de redactie: gooi nooit blind met een dartpijl richting een vissenkom. R.I.P. Elvis.

——————————————————————————————————————
Aanbellen, praatje maken, en kijken of we binnen mogen komen in Groningse studentenhuizen, dat is het idee van Binnenkomers. Al drie jaar portretteren we de studentenhuizen van Groningen en hun bewoners. Meestal spontaan, maar mocht jij nou vinden dat jouw huis er echt bij moet zitten, of wil je je vrienden verrassen door ons op ze af te sturen, mail ons gerust!