Binnenkomers: Huize DP en de mislukte poging tot huisdier

Huize DP had een huisdier, maar de arme Bratt was een kort leven beschoren. Binnenkomers komt, zoals altijd, het naadje van de kous te weten.

De gebroken voet van Ayleen is weer hersteld (soort van). Dus ze kan weer langs de deuren leuren! Waar mag ze binnenkomen?
Bij Huize DP. DP staat meestal voor Displaced Person, maar hier niet. Hier betekent het Dames Pensionaat. Een huis vol dames, dus. Ze zijn allemaal lid van Vindicat op één na, zij wordt telkens uitgeloot…aahhh!  Maar dat mag de pret in huis niet drukken.

En alsof dat niet genoeg is… ze hebben een ligbad! Whuttt???

Het huis zit op tien minuten lopen van de binnenstad. Er is een grote gezellige GK en ze hebben een chill dakterras én een megagrote tuin! Daarbovenop zijn de kamers ook nog eens van een redelijk formaat. Wat een luxe! En alsof dat niet genoeg is… ze hebben ook nog een ligbad! Whuttt. Dat is natuurlijk een publiekstrekker, regelmatig komen er jongens over de vloer om even een uurtje te dobberen.

De eerstejaars in dit huis zijn de snelste drinkers, dus zij mogen de snelste adt trekken. Dat gebeurt netjes uit een glas, in zeven seconden. Nou ja, netjes, er moet wel even een hand onder.

Bratt kreeg een mooi kooitje, een bak vol liefde en fout stro

Ayleen was helemaal blij, want er was een huisdier! Helaas met nadruk op was. De dames hadden een rat. Hij overleefde jammer genoeg maar een week. Ze gaven hem een mooi kooitje en een bak vol liefde. Alleen had de medewerker van de dierenwinkel ze verkeerd stro aangeraden waardoor het beestje een keelontsteking kreeg. En dat overleefde hij niet. R.I.P. Brat.

Om niet te zielig af te sluiten komen ze nog met een ludiek verhaal op de proppen. Huize DP maakte eens een hele ronde door de stad met enorme linten die ze van de straat hadden geplukt. Al dansend en rennend raakten er ook andere mensen in verstrikt en zo ontstond een hele vrolijke sliert van random mensen. Leukkkk!

——————————————————————————————————————–

Aanbellen, praatje maken en kijken of we binnen mogen komen in Groningse studentenhuizen, dat is het idee van Binnenkomers. Al drie jaar lang portretteren we de studentenhuizen van Groningen en hun bewoners. Meestal spontaan, maar mocht je nou vinden dat jouw huis er echt bij moet zitten, of wil je je vrienden verrassen door ons op ze af te sturen, mail ons gerust!