Binnenkomers: Huize SMS scoort met discotoilet en huistruicommissie

Huize SMS reageert met enthousiast gegil als Ayleen aanbelt. Dus ook deze Binnenkomers direct weer bonuspunten voor gastvrijheid. Maar hebben ze nog meer te bieden… ja, hoor!

Als Ayleen, de sterreporter van Binnenkomers, over de drempel van Huize SMS stapt, moet ze eerst een adtje trekken.
Prima, bezoekers weten meteen waar ze aan toe zijn: hier, in Huize SMS, houden ze wel van adtjes. Ze hebben er zelfs een adt-timer voor in huis. Met de Klok’m weten ze in ieder geval zeker wie er het snelst een biertje achterover kan tikken.

Qua locatie zit Huize SMS een beetje in een bejaardenbuurt, maar wel in dezelfde straat als Pizzeria Napoli. Dus dicht bij plantsoen en stad.
Prima plekje, dus.
Het huis heeft meerdere keukens en een enorme fietsenkelder. Daarin zit een beetje zielige gym, maar er staat mooi wel weer even een vintage Puch uit 1973.
SMS heeft helaas geen GK. Maar iedereen hangt bij elkaar op de kamer. Ook gezellig.

Huize SMS houdt nogal van commissies, dat is wel duidelijk

Huize SMS is heel actief. Er is een huisfeestcommissie, een huisbaascommissie, een huivergaderingcommissie en, om het helemaal compleet te maken, ook nog een huistruicommissie. Ze houden, dat is wel duidelijk, nogal van commissies.
Eén keer per jaar is er de huismarathon. Dan lopen ze met elkaar een halve marathon. Ayleen twijfelt geen moment: hier scoren ze punten mee!

Met de dikke geluidsinstallatie kunnen ze prima feestjes geven. Voorafgaand gooien ze netjes een briefje door de brievenbus van de buren. En die komen dan maar al te graag ook een biertje drinken. Want de verhoudingen met de omgeving zijn precies zoals ze moeten zijn in Stad.
En partijtje of geen partijtje, op het gave discotoilet is het in ieder geval altijd feest.

Ayleen is uiteraard weer megastreng, maar evenzogoed superrechtvaardig. Dus, geen huisdier, geen punten. Maar het gezellige Huize SMS scoort genoeg punten op andere vlakken.
Dus 23 punten. Hoppatee!

——————————————————————————————————————
Aanbellen, praatje maken, en kijken of we binnen mogen komen in Groningse studentenhuizen, dat is het idee van Binnenkomers. Al drie jaar lang portretteren we de studentenhuizen van Groningen en haar bewoners. Meestal spontaan, maar mocht jij nou vinden dat jouw huis er echt bij moet zitten, of wil je je vrienden verrassen door ons op ze af te sturen, mail ons gerust!