Binnenkomers: Otto, ka-tsjing en de barf-lijst in Haus am See

Haus am See! Ook in deze Binnenkomers speelt Rohan de hoofdrol. Haus am See, wat doet hij daar dan mee? Grondig inspecteren en streng oordelen, natuurlijk.

Onze sterpresentatrice Ayleen is helaas nog niet helemaal hersteld van een gebroken voet dus stand-in Rohan mag nog een keer rondneuzen in een gastvrij studentenhuis. Hij belandt in Haus am See. Het is een grote flat vol studenten. Dat klinkt als een gekkenhuis, maar Rohan treft slechts twee studenten thuis, de enige bewoners die vandaag niet de hort op zijn. De twee thuisblijvers ontvangen onze crew met open armen. Ka-tsjing, het bonuspunt voor gastvrijheid is al binnen.

De keuken staat vol met koelkasten, maar de inhoud valt helaas nogal tegen

Het huis heeft een grote GK met open keuken. En die hangt vol met typische studentikoze pluralia. Een kroonluchter van oude bierflessen, een emmer vol bierdopjes, verkeersborden en natuurlijk een rad van fortuin. De keuken staat vol met koelkasten. Maar helaas, de inhoud valt nogal tegen.
Wat/wie wél indruk maakt op Rohan is Otto. Otto? Ja, zo noemen de Haus-am-See’ers hun biertrechter. En daar heeft menigeen al met de lippen aangehangen. Gelukkig voor Rohan is de tuit net schoongemaakt. Een ander prominent pronkstuk in de keuken is de barf-lijst. Ja, dat lees je goed. Hier wordt strak bijgehouden wie er genekt heeft. En daarbij vermeldt men ook wat er zoal in die vloerpannenkoek zat.

De shots van de toiletten moesten we blurren vanwege de versiering aan de muur

Haus Am See heeft het goed voor elkaar wat betreft de hygiëne, ze hebben namelijk een schoonmaker. Wat een luxe! Die maakt niet alles schoon, maar wel de twee toiletten. Dus die zijn lekker rein en fris. Helaas kunnen we dat niet goed laten zien, want onze shots van zowel het mannen- als het vrouwentoilet moesten we blurren vanwege de versiering aan de muur. Dan weet je wel genoeg.

En natuurlijk vraagt Rohan ook deze keer naar een ludiek verhaal. En dat hebben ze. Er stond een tijdje geleden namelijk een jacuzzi midden in de GK. Hoe kregen ze die de flat in?! Het was een opblaasbare. Maar dat maakte het spektakel er niet minder op!

—————————————————————————————————————————

Aanbellen, praatje maken, en kijken of we binnen mogen komen in Groningse studentenhuizen, dat is het idee van Binnenkomers. Al drie jaar portretteren we de studentenhuizen van Groningen en hun bewoners. Meestal spontaan, maar mocht jij nou vinden dat jouw huis er echt bij moet zitten, of wil je je vrienden verrassen door ons op ze af te sturen, mail ons gerust!