Binnenkomers: welk huis wint een vette fissa?

Welk huis wint een vette fissa? Het is de hoogste tijd voor een antwoord, want het collegejaar loopt ten einde, seizoen 3 van Binnenkomers zit erop en we hebben al lang genoeg gewacht.

Een heel jaar lang (nou ja, bijna dan, want lockdown) zocht Ayleen naar het allerleukste huis van Groningen. En, beloofd is beloofd, het winnende huis krijgt een vette fissa!
Binnenkomers ging niet over één nacht ijs, gooide er niet met de pet naar en maakte zich er ook nooit ofte nimmer met een jantje-van-leiden van af.

Elke huis werd kritisch beoordeeld op zeven verschillende vlakken. Hoe goed is de locatie en het uitzicht? Hoe snel kan er een adtje worden getrokken en hoe staat het met de biervoorraad? Welk huis kan het hardst muziek pompen? Is er een huisdier? Hoe schoon is het huis? Heeft iemand een ludiek verhaal? En niet onbelangrijk, hoe gezellig is het huis? O ja, elk huis maakt kans op een bonuspunt voor gastvrijheid.

Na vele tophuizen te hebben bezocht heeft Ayleen een top-3 gemaakt. Rommeldebommeldebom en ratatatataa… en de genomineerden zijn…

Huize Draeismurf

Dit Albertus-huis bevind zich in hartje centrum. Huize Draeismurf scoort prima op alle fronten, want het heeft een gevulde koelkast, een prima locatie, een goeie geluidsinstallatie, een vis als huisdier (sorry, heeft de edit niet overleefd) en voor een mannenhuis is het er ook nog eens verrassend schoon! En dat alles levert genoeg punten op voor een plek in de top-3!

Huize Harry

Nóg een Albertus-huis. Ayleen was ziek, dus Guus nam het over. En hij strooide met punten. Want het is een tophuis! In dit gemengde onderkomen in de Poelestraat gaan de dames en heren apart naar het toilet, maar douchen doen ze (soms) samen! Dat levert in ieder geval al punten op voor gezelligheid. De locatie is natuurlijk per-fect! En ze hebben een huisdier. Dat levert een nominatie op!

 

 

Huize SMS

Als Ayleen aanbelt wordt ze enthousiast onthaalt met gegil. Maar ze moet wel eerst een adtje trekken bij binnenkomst. Gastvrij! Het gemengde huis loopt wat punten mis want er is geen GK en geen huisdier maar op andere vlakken weten ze dat goed te compenseren. En daarom staan ze ook volkomen terecht in de top-3!

 

Wie zal er winnen? Wie wint dat vette huisfeest? Wordt het Huize Draeismurf, of Huize Harry, of toch Huize SMS? De spanning is om te snijden… Check de video voor de uitslag!