Ga naar de inhoud

Boekenmarkt voor Care4Kenya

‘Meedoen kan nog steeds,’ zegt mediathecaris Manon van ’t Hul. ‘Het is lente, tijd voor de voorjaarsschoonmaak.’ In de Boekenweek houdt de HanzeMediatheek op 19 maart een boekenmarkt voor Care4Kenya. ‘Medewerkers en studenten van de Hanzehogeschool kunnen hun oude boeken, cd’s, lp’s, spelletjes en games inleveren. Wij zullen ze verkopen, net als de boeken die zijn afgeschreven. Alle boeken gaan weg voor twee euro per stuk.’
In een hoek van de HanzeMediatheek op het ZernikeComplex staan de stapels dozen vol met ingeleverde spullen al klaar, maar er kan nog meer bij. Manon: ‘Studenten kunnen ook oude studieboeken inleveren, daar maak je de studenten na jou weer blij mee.’ De Hanzemediatheek organiseert jaarlijks een boekenmarkt, waarvan de opbrengst gaat naar een goed doel. Vorig jaar leverde de benefietactie 680 euro voor de Hanze University Foundation op. Dit jaar gaat de opbrengst naar de bouw van een bibliotheekvoorziening op de campus voor gezondheidsopleidingen in Mtwapa, Kenia. Care4Kenya is de fundraisingcampagne van het lustrumjaar van de Hanzehogeschool.
De boekenmarkten worden op 19 maart van negen tot vier uur gehouden in het Atrium van de Van OlstToren (met livemuziek), de kantine van het WiebengaComplex en de mediatheken van Academie Minerva en het Prins Claus Conservatorium.
Ruim je boekenkast op en lever je spullen in bij de balies van de HanzeMediatheken. Geen tijd op 19 maart? De rest van de Boekenweek kun je in alle mediatheken nog rondneuzen naar koopjes.