Ga naar de inhoud

Boer zoekt trillende beentjes

Boer zoekt Hoer noemt mijn moeder het. De enige reden daarvoor is dat het rijmt. Heeft niks met de deelnemers te maken, m’n moeder vindt het gewoon wel leuk klinken. Ik noem het Nederlands erfgoed. Boer zoekt Vrouw is het meest Nederlandse ding dat ik maar kan bedenken.
Niks is mooier dan de wijd opengesperde ogen van een verbaasde boer die voor zich op tafel een stapel brieven ziet liggen. Allemaal voor hem. Verbaasd dat er überhaupt mensen zijn die interesse in hem hebben, dat er mensen zijn die zoveel moeite voor hem doen.

Boer zoekt Vrouw heeft iets knulligs, iets geks en iets zachtaardigs

Als mensen heel klef doen, ben ik de eerste die heel hard BARF roept. Bah, klef, bah. Maar ja, dan zie ik de stuntelige boeren die zoeken naar die ene leuke vrouw die de stamppot op tafel zet wanneer hij na weer een dag ploegen en ploeteren thuis komt. En dan word ik toch een beetje warm van binnen. Het heeft iets knulligs, iets geks en iets zachtaardigs. Ze hebben geen idee over wat ze met zichzelf en deze plotseling in hun leven opduikende andere mensen aan moeten. De lange, pijnlijke stiltes. Prachtig.
Gisteren gingen de boeren op speeddate. In m’n lelijkste joggie zat ik bij mijn moeder en het kleine harige hondje op de bank. Met een grote kop thee.
Met grote ogen stonden ze te wachten. De meiden voor Wim, de mannen voor Michelle.
Even een rondje draaien, schudden met die billen en daar gingen ze.
Met trillende beentjes op speeddate met de boeren. Cadeautjes mee, leuk outfitje aan. Ik heb er wel respect voor. Je moet maar met je kop op tv willen, terwijl je een van de meest awkward dingen in het leven doet: daten.

De boeren kiezen nooit degene die ik graag wil dat ze kiezen

Wat zijn je hobby’s? Waar ben je naar op zoek? Hoe zou je jezelf omschrijven?
‘Dit is erger dan doodgaan.’
Arme boeren. Het is pijnlijk eerlijk, om de één of andere manier toch weer onvoorspelbaar (de boeren kiezen nooit voor diegene die ik graag wil dat ze kiezen), maar vooral heel erg Nederlands.
Tv is vaak een in scène gezette illusie. Ik hoop voor de boeren dat de liefde dat niet is.