Brainwaves tijdens NRG Battle.


Drieëntwintig teams van tezamen ruim 120 studenten strijden vandaag in De Appel tijdens de NRG Battle. De studenten, waarvan het merendeel uit het buitenland, zijn door zestien deelnemende bedrijven en instellingen geselecteerd op basis van een talententest. Vandaag werkt ieder team aan een business case voor één van de bedrijven.
Op de foto brainstormen Niek Wiltjer (Rijksuniversiteit Groningen), Bas Mentink (TU Delft), Clementine Fabels (TU Delft) en de Australiër Scott Bryant (TU Eindhoven) over een case van Siemens. De Duitse multinational is op zoek naar de meest economische en duurzame manier om dieselvrachtwagens in te zetten die ook rijden op elektriciteit uit een bovenleiding, net als een tram.

Vanavond pitchen de teams in drie minuten hun oplossingen. Op het eind van de dag maakt de jury (vijf topmannen uit het bedrijfsleven en een emeritus hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen) de Battlewinnaar bekend en de vijf teams die overgaan naar de finale tijdens de Energy Delta Convention in Martiniplaza van 19 tot 21 november.