Ga naar de inhoud

B(r)akken @ Poolparty

 
Het was druk, gezellig en zonnig in openluchtbad de Papiermolen. Een spetterend spektakel om lekker af te koelen van Open Air of een avondje doorzakken in de stad. Bewegen en bakken of bier en burgers. De badmode: kleurig en klein voor de meiden, ruitige bermuda’s voor de jongens.
 
 
 
Met ‘Diz is Me’ op hun groene gebodypainte lijven liepen de wandelende reclamezuilen van studentenvereniging Dizkartes rond om nieuwe zieltjes te winnen. In een enorme bubble, een plakkerige opblaasbare mix tussen botsautootjes en sumoworstelen, konden de aspirantleden elkaar alvast een beetje leren kennen.
 
 
Bij Vindicat kon je espresso proeven van de Stads Kovvie Branderij. Gibran Borst van Aegir proefde Arabica uit Guatamala en Jemen. ‘Het is whisky met bier vergelijken. De koffie uit Jemen is heel dominant.’ De derde espresso, Moloco, viel niet echt in de smaak. ‘Alsof je oude koffie drinkt.’ Van de drie shots caffeine vond Gibran de Guatamala het lekkerst. ‘Een fijne smaak, precies wat je van espresso verwacht.’
 
 
Badjuf Judith Aalfs kreeg het zwembad vol met haar workshop Aquarobics. Spetteren op de salsabeats van DJ Paul Heckhouse, huisdj van de Cast en winnaar van de DJ-contest 2011. De minder sportievelingen spoelden hun kater weg met bier en burgers.
 
 
Christelijke studentenvereniging de Navigators hield een workshop pijp roken van het rokersgilde.
 
 
Bossabal is nog geen Olympische sport maar wel heel populair op de Poolparty. Het is een mix van voetbal, volleybal en turnen. Je speelt het vijf tegen vijf. De snelste manier om punten te halen is te scoren in de trampoline van de tegenstander. Dat levert drie punten op. Je wint een punt als je in het veld van de tegenpartij scoort.
 
 
Buikschuiven op de waterglijbaan.