BUDGETTEREN VOOR STUDENTEN MET STUDIESCHULD, TIPS & TRICKS

Deze maand heeft Cas het over de struggles om alle zaakjes draaiende te houden. Budgetteren voor studenten. Over the grind of de sleur, zoals dat heet. Wat doe je als het even tegen zit? Maar hij is niet enkel cynisch, hij is ook chagrijnig. Nee, optimistisch.

In het eerste deel van deze aflevering heeft Cas het over dwangmatige positivisme en burn-outs, over de Amerikaanse geld-goeroes wiens boeken hij heeft gelezen, en de zin en onzin daarvan. Over oosterse wijsheden die balans brengen in ons jachtige leven. En over klinkerpaadjes leggen. Eh, nee dat laatste niet. Maar wel over budgetteren.

In het tweede deel gaat Cas dieper in op zijn manier van budgetteren voor studenten. Onder andere hoe je piekuitgaven kunt uitsmeren, hoe je overzicht krijgt op de verschillende inkomsten en uitgaven die per maand, kwartaal of jaar langskomen, hoe je spaarbuffers kan aanleggen zonder allerlei extra inkomsten. Eigenlijk hoe je de twee jaar van je aanloopfase het best kunt benutten. Financieel gezien dan.

Liever luisteren dan kijken? Deze aflevering is ook te horen als podcast: