Ga naar de inhoud

Buzzfeed-quizjes

Ik weiger een grapje te maken over het verliezen van je verstand, maar ergens is dat wel de makkelijkste manier om te beschrijven waarom ik al drie dagen met een hamsterwang op bed lig. Gelukkig kan ik mijn leed met redelijk veel mensen delen, omdat ik lang niet de enige ben zonder verstandkiezen, maar ondertussen verveel ik me wel helemaal dood. Gelukkig is er een tijdverdrijf dat intens weinig energie kost en heel veel vermaak oplevert: buzzfeed. Of heel specifiek: buzzfeed-quizjes.

M’n liefdesleven lijkt als twee druppels op dat uit The Shape of Water

Ik was van plan de Netflix-serie die ik al een maand wil zien te bingewatchen (voor de nieuwsgierigen: The End of the F***cking World), maar zelfs daarvoor had ik helemaal geen puf. Ik wilde iets korts en snels en wie wil er nu niet weten wat voor soort brood je nu eigenlijk bent? Ik kwam erachter dat ik bananenbrood ben. Bananenbrood had ik tot op dat moment altijd voor cake aangezien, maar goed, ik ben het. Positief puntje: wie een bananenbrood is, is loyaal en liefdevol.
Je komt veel over jezelf te weten door deze quizjes. Zo kwam ik erachter dat ik een fake-news-superhero ben, dat ik Meowth zou zijn als ik lid was van team Rocket uit Pokémon en dat m’n liefdesleven als twee druppels lijkt op dat uit The Shape of Water. Vooral bij die laatste wetenschap wil ik graag nog wat vraagtekens zetten.

Ik juichte voor Yuzuru, maar dat heb ik m’n nieuwe vriend Nathan niet verteld

In het teken van de Olympische Spelen in mijn geliefde Zuid-Korea, besloot ik ook te kijken of ik nog wat medaillekansen had. Op basis van mijn ochtendroutine (want hoe weet de buzzfeedquiz anders dat ik olympisch talent heb?) ontdekte men dat er een zilveren medaille voor het oprapen ligt. Met mijn sportieve talenten ben ik daar nog best tevreden mee.
Op grond van wat random quiz-snacks bleek dat er een nieuwe bff voor me in het verschiet lag: de Amerikaanse kunstschaatser Nathan Chen. Ja, ook daar werd ik best wel gelukkig van. Dat ik stiekem zat te juichen toen de Japanner Yuzuru Hanyu het goud omgehangen kreeg, heb ik m’n nieuwe vriend Nathan maar niet verteld. Kunstschaatsen doet me trouwens veel meer dan al die Nederlandse winnaars op sneeuw en ijs. Wat zou dat nou over mij zeggen? Misschien moeten ze daar eens een buzzfeedquizje van maken.