Chillenderwijs #1: Wat moet je zien op Netflix?

Ze waren een jaar van de radar, druk met andere dingen enzo, maar gelukkig, de beste game-, serie- en film-reviewers van Groningen en omstreken zijn terug! Beter, mooier en groter dan ooit. Episch tot de max! Vanaf nu ga je weer wekelijks genieten van Joris’ en Wim’s eigenwijze visie op pop culture, in video’s natuurlijk, maar nu ook in podcasts! Welcome back, Chillenderwijs!

In de eerste aflevering kijken Wim en Joris eerst snel vooruit op de beste nieuwe series op Netflix in april 2019. Our Planet, de nieuwe natuurserie van Sir David Attenborough, is net uit en wordt als eerste geëerd. Daarna is er aandacht voor de nieuwe zombieserie Black Summer, het tweede seizoen van Chilling Adventures of Sabrina, en de films Baby Driver, Spiderman Homecoming, Wonderwoman, The Notebook.

Wim tipt horrorserie The Hunting of Hill House. Doorkijken tot minimaal aflevering 4, dan wordt het echt gruwelijk

En wat staat er al een tijdje op Netflix en moet je hebben gezien? Nou, sowieso Bandersnatch, de interactieve film van de makers van Black Mirror. Joris raadt The Umbrella Academy aan, een serie over een academie voor kinderen met superkrachten. Wim tipt horrorserie The Hunting of Hill House. Doorkijken tot minimaal aflevering 4, dan wordt het echt gruwelijk. En beide heren zijn zeer enthousiast over Love, Death & Robots: perfect doorkijkmateriaal, want iedere aflevering is tussen de 10 tot 15 minuten.

Ook goed te doen: The Highwaymen, de film over de twee Texas Rangers die in de jaren dertig werden ingeschakeld om Bonnie en Clyde een halt toe te roepen. Joris is gek op Formule 1, dus hij raadt persoonlijk ook de docuserie Formula 1: Drive to Survive aan. Hele andere kost is Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes, de docuserie over de beruchte Amerikaanse massamoordenaar. En misschien wel de raarste tip: Kingdom, een Koreaanse serie over Samurai(!) die het opnemen tegen zombies(!!).

Altered Carbon seizoen 2 komt pas eind dit jaar of begin 2020, en het is te hopen dat het verhaal beter wordt dan seizoen 1

En dan nog de series waar Wim en Joris het meest naar uitkijken. Stranger Things seizoen 3 natuurlijk, dat uitkomt op Onafhankelijkheidsdag, 4 juli. Altered Carbon seizoen 2 komt pas eind dit jaar of begin 2020, en het is te hopen dat het verhaal beter wordt dan seizoen 1. Helemaal nieuw is The Witcher, gebaseerd op de bekende game. Gaat dat wat worden, of zijn de game fans te kritisch? En wat kunnen we verwachten van de animatie series Trailer Park Boys en Avatar: The Last Airbender?

Geen tijd om te kijken? Luister de aflevering dan als podcast op Spotify:

of Podbean: