Ga naar de inhoud

Coffee-pie, Coffupy!

Op de kunstacademie worden we, onder andere, opgeleid tot kritische mensen. Dus toen er vorig schooljaar geen echte koffie meer te krijgen was, sprong half Minerva op de barricaden. Er was enkel nog slootwater met een smaakje, dat in de verste verte niet te definiëren was (en is!) als koffie. De Coffupy (koffie +Occupy en een beetje taart) werd opgericht. Het concept is simpel, af en toe doneer je een pak koffie en op die manier is er echte koffie voor iedereen. En soms is er taart. Eurest Foodservice, de cateraar van de Hanzehogeschool, was hier, op z’n zachtst gezegd, niet zo blij mee.

Inmiddels is het weer zover. We gaan nu de derde week in dat echte koffie niet meer vrij te verkrijgen is. Dit heeft te maken met de grote koffietank. Die zou te zwaar zijn en is daarom achter neergezet. Wil je echte koffie, dan moet je ernaar vragen.

Ten eerste, er zijn genoeg sterke mannen en vrouwen die er geen probleem mee hebben om even te helpen met neerzetten, ten tweede bleek na een klein testje dat de koffie niet verkocht wordt aan eerstejaars. Het lijkt dus alsof zij maar moeten wennen aan het slootwater. Het is niet geheel duidelijk wat de precieze beweegredenen zijn van de Eurest Foodservice. Heeft dit echt te maken met het gewicht van de tank? En zo ja, waarom krijgen onze eerstejaars dan geen koffie? Of krijgt ons (absoluut gewaardeerde) kantinepersoneel dit van bovenaf opgelegd? Er is inmiddels contact geweest met de cateraar, maar vooralsnog is er niets veranderd. Aankomende woensdag, 15 oktober, wordt bekeken of heroprichting van Coffupy nodig is.

Marie van Linschoten is tweedejaars Theatervormgeving en schrijft wekelijks een column over kunstacademie Minerva.