Ga naar de inhoud

Cribs: Maaike Kersten (23)

‘Vijf jaar lang heb ik geknokt voor aangepaste kamers voor studenten met een handicap. Eind augustus werden de eerste drie kamers in de nieuwe jongerenflat aan het Wielewaalpein opgeleverd. Ik zit hier nu sinds eind augustus en ik geniet nog iedere dag met volle teugen

‘Ik kan hier met mijn rolstoel uitstekend overweg. Nergens zijn drempels en het is een erg ruim appartement: met hal en balkon erbij wel veertig vierkante meter. Het woon-en-slaapgedeelte is ongeveer vijf bij vier. Het is een echte meisjeskamer geworden, veel frisse kleuren en lekker strak. Ha, als ik nog eens een vent aan de haak sla, zal ik wel veel moeten wegdoen. Het uitzicht is op het noorden. Maar omdat de ramen groot zijn is het toch lekker licht.

‘De keukentafel is de plek waar ik het liefst ben. Heerlijk om er tv te kijken of naar muziek op mijn laptop te luisteren met een kop thee. Het mooie is dat de tafel precies dezelfde kleur heeft als het werkblad in de keuken dat speciaal voor mij heel laag is aangebracht. Wat ik ook heel fijn vind is de afscheiding tussen het slaap-studeergedeelte en het woon-keukengedeelte. Daarvoor heb ik Ikea-kasten gebruikt. Ach, 95 procent is hier van de Zweedse multinational.

‘Ik hoop uiterlijk in december af te studeren bij Sociaal-Juridische Dienstverlening. Dan ga ik een baan zoeken. Ik wil wel het liefst in Groningen blijven. Ik mag in ieder geval tot mijn 28ste in dit appartement blijven wonen.’

Lees meer over Maaike in het HanzeMag-magazine dat uitkomt op 10 oktober.