Ga naar de inhoud

Cribs: Voeding & Diëtetiek-student Maja

Leeftijd: 20
Studie: Voeding & Diëtetiek
Buurt: Korrewegwijk

‘Ik kom uit Witten bij Dortmund. Ik wilde naar Nederland omdat de studie Voeding & Diëtetiek in Duitsland naar mijn smaak veel te theoretisch is. De eerste open dagen waar ik naartoe ging waren in Groningen. Ik was meteen verliefd op de stad.
‘Omdat het vanuit Witten drie uur rijden is naar Groningen, liet het kamerbemiddelingsbureau deze kamer eerst via Skype zien. Diezelfde week ben ik gaan kijken. Toen ik zag hoe dicht de kamer bij mijn opleiding ligt, was ik om. Ik kon ook meteen goed opschieten met de twee meiden die hier al zaten.
‘Het enige wat hier nog stond was de hoogslaper. Van de vorige bewoner. Verder is alles uit Duitsland overgekomen. Op de avond voor de KEI-week hebben mijn ouders me hierheen verhuisd. Ik ben hier dus nog nauwelijks geweest, alleen om te slapen.
‘Toch voel ik me hier al aardig thuis. Mijn favoriete plekjes zijn de bank en de tafel. Misschien blijf ik hier wel m’n hele studie zitten. Volgende week ga ik bij mijn ouders leuke foto’s van familie en vrienden uitzoeken om hier op te hangen. Ik zorg ook voor een fris behangetje met mijn favoriete kleuren: pastelblauw, -wit en -groen. Maar het allereerste wat ik ga doen is die lelijke lakens voor de ramen weghalen. Wel eerst even een leuke anti-inkijkstrip halen zodat ik wat privacy heb.’