Ga naar de inhoud

De Klusbus, aflevering 2: hoe maak je een bar?

Lichtkunstenaar en designer Kay Swart werkt met gebruikt en weggegooid materiaal. Van oude strijkbouten tot houten pallets: niets is te gek voor deze kluskoning. ‘Minder kosten, meer functionaliteit en meer awesomeness.’ Marije Kuiper en Teodor Lazarov gaan met hem mee op avontuur in de Klusbus.

 

‘Kunnen jullie ook om kwart voor zes hier zijn? Ik heb namelijk een bijzonder mooie balk op de kop weten te tikken via Marktplaats, maar dan moet ik hem wel echt nu ophalen.’ Tuurlijk Kay, wij komen eraan!

Zo begint voor Marije en mij dit tweede deel van de Klusbus. Hals over kop snoeren inpakken, microfoons testen en op de fiets richting de Gorechtkade racen waar Kay op ons wacht. ‘Sorry, jongens. In mijn bestelbus kan slechts één iemand mee. Teo, daar ligt buffel mozzarella. Jij kunt vast goed pizza’s maken.’

image (7)

Inderdaad, ik ben een baas van een pizzabakker! Terwijl Kay en Marije op balkenjacht zijn, laat ik mijn fantasie los in de keuken van de oud-horecabaas. Het resultaat? Drie pizza’s met ansjovis, buffel mozzarella, sardientjes, chorizo, een geschuurd barblad en een centrifuge-lamp. De Klusbus: design en catering op maat, alleen voor genodigden.

Hoe het Marije en Kay verging? Geen idee, luister zelf maar.