Ga naar de inhoud

De Pieker Podcast: Somberheid (met psycholoog Bjarne Timonen)

In de Pieker Podcast gaat psycholoog (en professioneel piekeraar) Rosa-Lin Meijer in gesprek met experts over thema’s waar we het niet zo graag over hebben, maar waar iedereen weleens mee worstelt. Deze aflevering spreekt ze over somberheid met psycholoog Bjarne Timonen.

Belangrijke onderwerpen zoals somberheid, zelfbeeld, prestatiedruk en de quarterlife crisis worden op een luchtige manier besproken. De serie is gemaakt om psychische klachten bespreekbaarder te maken en advies en steun te geven aan mensen die door een lastige fase gaan.

In deze aflevering van De Pieker Podcast praat Rosa-Lin met GZ-psycholoog en auteur Bjarne Timonen. Wat is somberheid precies en wanneer spreek je van een depressie? Wat kun je eraan doen, hoe herken je het bij anderen en wat voor invloed heeft je levensstijl op je stemming?

Op dit soort vragen wil Rosa-Lin graag antwoord krijgen in deze podcast met Bjarne Timonen. Hij is gezondheidszorg-psycholoog, ondernemer en tevens auteur van het boek De leefstijlgids tegen somberheid. Bjarne treedt regelmatig op in de media over het onderwerp leefstijl en psychologie. Daarnaast was hij te zien in de documentaire Roes van de NPO over alcoholverslaving en bij het programma Koopziek op RTL5.

De Pieker Podcast is gemaakt door Thom Easix en Rosa-Lin Meijer.