Ga naar de inhoud

De Popcultuur Sessies: The Given Horse

De Academie voor Popcultuur in Leeuwarden barst van het talent. Hoog tijd dat wij dat eens zichtbaar gaan maken! In samenwerking met Spraakmakend en Simplon bieden we Popcultuur-studenten een podium om zich voor te stellen en een nummer te spelen.

3FM noemde het ‘Een stoerdere versie van Acda en de Munnik’. Frontmannen Marius van der Leij en Johannes Peetsma reisden vijf weken lang door de VS en deden daar een poging om te overleven als straatartiest. Dit avontuur leverde veel inspiratie op, die werd vertaald in een EP met 4 nummers. The Given Horse treedt veel op als duo met eigen mooie liedjes maar is ook te boeken voor commerciële feesten.

Ze waren te zien in o.a De Wereld Draait Door, ZappLive en met volledige band speelden ze meerdere keren bij 3FM. Tijdens Eurosonic Noorderslag, waar ze meerdere keren speelden, kregen ze lovende recensies van 3voor12. Momenteel herhalen ze hun VS-avontuur, maar ditmaal proberen ze te overleven in Japan in het kader van hun afstudeerproject. Volg hun avonturen hier!

Spraakmakend is het platform voor jong, creatief talent in Groningen. Check hier wat ze zoal doen.