Deze studenten maken sajoerboontjes zoals je ze nooit gegeten hebt.

Waarom zou je sajoerboontjes met rijst eten, als je liever aardappels eet?

In de eerste aflevering van het tweede seizoen van de HanzeMAG Studentenkookshow, bereiden Willem, Thierry en Rohan een overheerlijke pan met sajoerboontjes, kip, rijst en aardappelen!

Het koken gaat nog net zo amateuristisch als in seizoen 1, maar voor de rest is dit echt een kookshow 2.0, met een live studio audience en matching kookschorten!

Ga lekker zitten en laat je inspireren door ons studentenkookteam! En we kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht je dit eten zelf willen maken, hier zijn de ingrediënten en instructies:

Sajoer boontjes

Voor 4-6 personen

(De echte) ingrediënten
– 1 kg sperziebonen
– 800 gram kipfilet
– 3-4 puntpaprika’s
– (500 gram bistro aardappelen, als vervanger van rijst)
– Basmatirijst (ca. 600 gram)
– (Wok)olie
– 2x boemboe sajoer boontjes
– 400 ml kokosmelk

Stap 1 & 2.
Snij de sperziebonen, kipfilet en puntpaprika’s

Stap 3.
Zet het water op voor de rijst (en de sperziebonen)

Stap 4.
Bak de aardappelen en de kip, en kook de sperziebonen en de rijst. Doe maar gewoon alles tegelijk.

Stap 6 (waar stap 5 is gebleven weet ik niet).
Gooi, zodra de kip enigszins gaar is, de bamboe sajoer boontjes én de kokosmelk erbij. Gooi vervolgens ook de sperziebonen erbij zodra ze gekookt zijn.

Stap 7.
Gooi de gesneden puntpaprika’s erbij. Laat daarna de pan even borrelen, zodat de saus wat dikker wordt. Wacht totdat de rijst goed gekookt is.

Stap 8.
Serveer met rijst en/of de aardappelen, EET SMAKELIJK!