Dierbaar (Groninger studenten en hun huisdieren): baardagamen

In eerdere afleveringen zagen we al dat reptielen best goeie huisdieren zijn, maar van baardagamen hadden we nog nooit gehoord. Frank en Michiel proberen ons ervan te overtuigen dat baardagamen de perfecte studentenhuisdieren zijn en dat lukt ze heel aardig.

Thor en Abba heten ze, ze houden van andijvie en kunnen heel oud worden. Maar wie ze na hun studententijd gaat verzorgen, weten ze nog niet. ‘Dat zal best wel spontaan gaan.’

Volgens Frank is Thor, ondanks zijn stoere naam, ‘waarschijnlijk de chillste baardagame ooit. Ze zal je nooit bijten, gaat lekker bij je liggen, en als je haar aait, gaan haar oogjes dicht.’ Rianne is na die laatste opmerking meteen verkocht.

Thor is, ondanks zijn stoere naam, waarschijnlijk de chillste baardagame ooit

Verder heb je ook nooit last van ze, want ze zitten het liefst in het zonnetje in de vensterbank, soms wel zes uur lang. ‘Eigenlijk de perfecte studentenhuisdieren’, volgens Frank, al moet je volgens Michiel wel rekening houden met een wat hogere elektriciteitsrekening.

Een huisdier hebben klinkt misschien burgerlijk, maar wie is er nou niet gek op een harig, schattig, kwispelend, aandachtvragend diertje in huis? En dus zijn er ook talloze studenten en studentenhuizen met een eigen huisdier. Wij vonden het de hoogste tijd om te kijken welke studenten de leukste en origineelste huisdieren van Groningen hebben. Welk dier heeft hun harten gestolen? En waarom is hun diertje zo bijzonder?

Heb jij ook een superschattig/ eng/raar/lief huisdier of ken je iemand met een bijzonder dier? Stuur ons dan even een berichtje en misschien komen we binnenkort eens langs!