Dit kan iedere eerstejaars gebeuren: de meest bizarre KEI-weekverhalen

Bizarre KEI-weekverhalen zijn er meer dan genoeg. Tijdens hét festijn voor eerstejaars in Groningen gebeuren er namelijk altijd merkwaardige dingen. ‘Ik kotste over zijn voet.’

Rick (25)
‘Op de derde dag van de KEI-week had ik mijn KEI-leidster achterop toen we met ons KEI-groepje dronken over straat fietsten. Halverwege klapte ze met haar knie tegen een paaltje zo van mijn fiets af met haar kop op de straat. Was best lachen.’

Bas (24)
‘Een vriend en ik besloten om de laatste nacht op het station te slapen en de eerste trein naar huis te pakken, we hadden toen namelijk nog geen kamer. Eenmaal in de trein natuurlijk weer in slaap gevallen. Bij onze halte werden we in paniek – en nog steeds dronken – wakker. Op dat moment gooide mijn vriend zijn fiets de trein uit en hij viel erachteraan waardoor hij met zijn gezicht op het perron viel. Ik had ook niet zoveel geluk en de deuren gingen alweer dicht, met als resultaat een behoorlijk lange fietstocht naar huis. De zure kop die ik trok, is mijn vriend nog steeds niet vergeten.’

Joris (25)
‘In bed beland met de begeleider van mijn groepje. En later dat jaar ook nog met twee andere meiden uit datzelfde groepje.’

Tessa (21)
‘Ik was vrij zenuwachtig voor de KEI-week, omdat ik natuurlijk allemaal nieuwe mensen zou gaan ontmoeten. Gelukkig kende ik via via wel een meisje waarmee ik ook in het groepje zat. Het leek ons een slim idee om de zenuwen weg te werken door veel shotjes te nemen. Na een aantal shotjes was ik zeker genoeg om een move te maken op een knappe jongen uit mijn groepje. Hij wees mij af, maar dat was niet eens het ergste. Ik kotste over zijn voet heen. Zenuwen en shotjes zijn voor mij niet de beste combinatie.’

Suus (23)
‘Iemand was zo van de kaart dat hij tikkertje speelde met zichzelf.’

Timo (24)
‘Een jongen in mijn groepje had na dag twee al 300 euro uitgegeven. Hij bleek allemaal rondjes te hebben uitgedeeld aan onbekenden en hij had een fiets gekocht van een zwerver, terwijl hij al een fiets had. De rest van de week probeerde hij het wat rustiger aan te doen.’

Lisa (26)
‘Op dag drie was een meisje in mijn groepje zo ontzettend brak dat ze tijdens het eten een hap nam die ze meteen in haar glas uitkotste, compleet met haar maaginhoud. Vanzelfsprekend had niemand aan die tafel meer trek.’

Vincent (24)
‘Ik heb een sterkte van min-5 en op al de eerste avond was ik een lens verloren. Lenzendragers weten dat het enorm vervelend is om met één lens te kijken. Tot overmaat van ramp gooide ik ook nog eens wodka in mijn oog in plaats van in mijn mond.’

Nick (27)
‘Dit is ergens wel een beetje mijn schuld, maar ik blijf het grappig vinden. Ik overtuigde mijn – vrij dronken – beste vriend om een berm in te rijden met zijn fiets. Ik deed echt alsof het het coolste idee óóit was. Hij deed het en viel vol met zijn gezicht in de sloot. We hebben er wel een halfuur over gedaan om hem eruit te vissen en hij moest nog twintig minuten naar huis fietsen. Daarna liep hij nog dik een week rond met een snee op zijn voorhoofd.’

Nynke (22)
‘Na een avond geweldig feesten, hadden mijn huisgenoot en ik enorme trek. We besloten thuis nog even een pizza in de oven te gooien. Vervolgens vielen we in slaap. Een paar uur later werden we wakker van een intense geur en een kamer vol rook. Ik ben nog nooit zo in paniek geweest.’

Foto: Elena de Soto