Domme Vragen Slimme Mensen: econoom Margreet Boersma

Is het slecht om gelukkig te willen worden met veel geld? Waarom moet de economie altijd maar groeien? In deze Domme Vragen Slimme Mensen stellen Louise en Mark domme vragen aan dr. Margreet Boersma over de economie.

‘Domme vragen bestaan niet’ , zeggen docenten altijd. In de podcast Domme Vragen, Slimme Mensen, laten Mark en Louise zien dat dat niet waar is: domme vragen bestaan wel degelijk, maar de antwoorden die je erop krijgt, zijn vaak wel heel interessant!

Ongehinderd door enige kennis van zaken stellen ze domme, kortzichtige vragen aan deskundigen in verschillende vakgebieden. Van die vragen die jij stiekem ook hebt, maar nooit durfde te vragen: zij stellen ze zonder enige vorm van schaamte, zodat jij het niet meer hoeft te doen.

In deze aflevering spreken Louise en Mark met dr. Margreet Boersma over de economie. Waarom zijn economen eigenlijk nooit communisten? Hoe kan de beurs zo hoog staan terwijl we in een crisis zitten? Waarom leven we om te werken? Waarom houden we vast aan ons systeem als het telkens weer leidt tot een economische crisis? Wanneer heb je teveel geld? En waarom moet de economie altijd maar groeien?