Ga naar de inhoud

Doubler: Tinderen met z’n vieren

doublerTinderen met z’n vieren, zo zou je Doubler kunnen noemen: een app voor afspraakjes met zijn vieren. Doubler is gemaakt door twee RUG-studenten. De app stelt je in staat om met een van je vrienden, een familielid of je partner op zoek te gaan naar andere setjes om samen iets leuks te doen.
Om de beschikbare personen te bekijken meld je je aan via Facebook en voeg je drie foto’s van jezelf toe. Om daadwerkelijk een afspraak te kunnen maken, moet je eerst een koppel vormen. Als jullie beiden een foto van een ander duo naar rechts swipen – en het andere stel doet dat ook – dan is er een match en worden de vier betrokkenen in een chat uitgenodigd.
Net als bij Tinder kun je bij Doubler anoniem potentiële matches beoordelen. Volgens de makers  Kees Wallis (single sinds 2012) en Gertjan Jansen (single sinds 2013) gaat Doubler je sociale leven een boost geven. Het duo pretendeert geen online parenclub te zijn, noch een digitale vleeskeuring.
De app is nieuw en nog alleen in Nederland te downloaden. Voor Android is de app nog in ontwikkeling. Daardoor is het aantal koppels waaruit je kunt kiezen nog vrij beperkt, en is het nog wat lastig om een geschikt stel in de buurt te vinden. Maar dat is een probleem waar alle beginnende sociale apps mee kampen.