Ga naar de inhoud

Drie uur… hamkaasje zonder saus

Meestal komt het rond een uurtje of drie. Niks vier uur cup-a-soup. Nee, nooit geen vijf-uurtje. Rond drie uur begint het, vrijwel altijd. Mijn maag knort, nadenken wordt moeilijker, ik word chagrijnig. De honger. Ik kan ’s ochtends nog zoveel eten en tussen de middag ook een heel bord met voedsel naar binnen duwen, maar rond drie uur krijg ik trek. Ik wilde zeggen honger, maar: ‘Dat hebben kinderen in Afrika.’ Braaksel.

Lekker, zoals de kaas uit de tosti stroomt wanneer ik een hap neem

Tegenwoordig zit ik veel ‘op mijn eigen kantoor’. Ik deel het wel met zes anderen, maar het voelt wel heel eigen en volwassen en burgerlijk. Deze mensen vinden eten ook lekker. Net als ik. Dat is prettig, want er is altijd wel iemand die iets met me wil eten. Het is ook verraderlijk, want de kantine is dichtbij en een hap is snel gehaald. Wat ik het liefste eet rond drie uur? Een tosti, een hamkaasje zonder saus. En dan het liefste met heel veel beleg. Ik vind het lekker wanneer de kaas uit de tosti wegstroomt wanneer ik een hap neem.

Ik eet nooit saus bij m’n eten, alleen maar bij patat, en mayonaise op de kipburger

Een tijdje geleden had ik het ook wel op de frituur. Knapperige happen, nog warm van binnen. Paneermeel doet iets met me. Maar tegenwoordig zwicht ik toch eerder voor het vertrouwde hamkaasje. In de kantine van de Hanze hebben ze ook wel eens tosti’s. Het is echt zo’n chill hapje om even uit het knuistje te eten. Rennend naar het volgende college. Saus is dan niet echt handig, maar saus vind ik toch al overrated. Ik eet eigenlijk nooit saus bij m’n eten. Alleen maar bij patat. En mayonaise op de kipburger. Nu ik er zo over nadenk, denk ik dat tosti toch niet m’n lievelings is. Gefrituurde kip blijft denk ik wel de nummer 1. Kipburgers, kipnuggets, kipvingers, kipcorns. Zonder saus. Superchill. Mijn drie-uurtje heeft weinig met leefstijl te maken, het is een puur natuur biologisch klokje dat altijd doortikt. Een wekker die rinkelt om drie uur. Als ik om drie uur ’s nachts in de kroeg sta, krijg ik ook honger. En geen trek.