Ga naar de inhoud

Duologen, de podcast, aflevering 1: het actieve studentenleven

In Duologen gaan Sander en Bjorn, twee eigenwijze en actieve Hanze-studenten, in gesprek over het actieve studentenleven. Aan de hand van gasten, anekdotes en eigen ervaringen nemen zij je mee in hun wereld.

Waarom moet je naast je studie actief worden en wat is er zo leuk aan? De Duologen vertellen je er alles over! Volgens Sander en Bjorn is studeren namelijk niet alleen maar blokken, maar veel meer. Studeren is steeds meer doelgericht geworden: wat kun je halen, wat moet je halen? Steeds minder studenten vinden daardoor de tijd om zich naat hun studie in te zetten voor bijvoorbeeld een bestuursfunctie. De Duologen maken zich daar best zorgen over en doen een poging om jullie te overtuigen dat het actieve studentenleven de moeite waard is.

In de eerste aflevering leggen Sander en Bjorn, die beiden in de medezeggenschapsraad zitten namens de Hanze Studentenbelangen Vereniging, uit wat je kunt verwachten van de podcast en duiken ze in een paar globale thema’s van het actieve studentenleven. Hoe zit het met de kamernood in Groningen? Hoe gaat volgend schooljaar er uit zien? Luistert de Hanzehogeschool wel goed naar haar studenten? En als je jezelf Duologen noemt, gaat het uiteraard ook een beetje over… lenen!