Ga naar de inhoud

Effe eitje doen

Het brandalarm laten afgaan omdat ik een ei probeerde te koken is niet één van mijn beste momenten. Geen ei kunnen bakken is normaal gesproken de standaard voor niet kunnen koken, maar ik dacht: laat ik die drempel nog wat lager leggen. Mijn transformatie van acceptabele chef naar misschien wel de slechtste van Groningen begon, zonder dat ik het doorhad, al een paar uur eerder.

Gewoon even gezellig, drankje doen, wat babbelen en dan weer naar huis

Soms maak je ’s nachts keuzes waarvan je een paar uur later spijt krijgt. Het begint met een aardig plan. De avond is nog jong en hoewel je de volgende ochtend om half negen weer dingen met je leven moet doen, besluit je dat een sociaal leven hebben ook wel leuk is. Het plan is om éven iets te doen met vrienden en dan lekker op tijd naar huis te gaan. Gewoon even gezellig, drankje doen, wat babbelen en dan weer naar huis.
Al snel merk je dat je mooie plan nog lastig vol te houden wordt. Iedereen wil vroeg weg, maar stuk voor stuk blijven ze hangen. Weggaan is nog niet zo makkelijk, vooral als je eigenlijk helemaal niet weg wilt. Als iemand het plan aankondigt om nog heel even de stad in te gaan, maak je jezelf wijs dat je best wel even mee kunt. Gewoon een uurtje, dan kun je best nog redelijk op tijd thuis zijn.

Hoe moeilijk kan het zijn? Pannetje met water, eitje droppen en vuurtje aanzetten

In de stad is het feestje aan. Dansen is leuk en drankjes sla je over. Of dat probeer je in ieder geval, een gezamenlijk shotje kan er wel in toch? Je mooie plan is wel het laatste waar je aan denkt. Totdat je je realiseert dat het om je heen eigenlijk best wel leeg is. Waar is iedereen gebleven? Een blik op je telefoon onthult de waarheid. Ze zijn naar huis, want het is vier uur. Tijd om ook te gaan.
Thuis lacht je bed je tegemoet, maar dan krijg je een geniaal idee: laat ik een eitje koken. Hoe moeilijk kan het zijn? Pannetje met water, eitje erin droppen en vuurtje aanzetten. Tijdens het wachten kun je wel even relaxt op je bed gaan zitten. Of liggen.
Dan gaat het brandalarm af en vraag je je af waarom ik niet gewoon een tosti wou maken. Want laten we eerlijk zijn: misschien gaan jullie ook wel eens te laat naar huis, maar wie laat er nou in godsnaam een gekookt ei aanbranden?