Ga naar de inhoud

Energize Festival is klaar voor de start

Logo_Energize_hq-275x175Een duurzaamheidssafari met De Jongens, een XYZ-city in het Ebbingekwartier en duurzame-kunstconcepten van Minerva-studenten. Op het festival Energize pakt de Hanzehogeschool flink uit met kunst, lifestyle, design en food. Van 14 tot en met 17 november zijn het Ebbingekwartier, de Zuiderkuipen (Academie van Bouwkunst) en Praediniussingel en Gedempte Zuiderdiep (Academie Minerva) volledig omgebouwd tot een duurzame omgeving waarin bezoekers hun hart kunnen ophalen in workshops met inspirerende namen zoals Food for Thought.
Kunstenaar Richard Reynolds brengt op 15 november Guerilla Gardening voor het voetlicht. In het daarop volgende debat mogen bezoekers niet alleen hun zegje doen, maar ze kunnen ook geld inleggen voor het verwezenlijken van een duurzaamheidsidee.
De klap op de vuurpijl van het festivalprogramma is het Lights & Sounds Event waarbij bekend wordt gemaakt hoeveel geld de Hanzehogeschool het afgelopen jaar inzamelde voor Care4 Kenya (een actie die de bouw ondersteunt van een duurzame campus voor gezondheidsopleidingen in Mtwapa). Daarnaast wordt de Energize GasTerra Award uitgereikt.