Ga naar de inhoud

Feestje Popacademie: When We Were 10

kraantjepappieMinerva Academie voor Popcultuur viert van 25 tot en met 29 september haar tienjarig bestaan onder de titel When We Were 10. Eén van de evenementen is een lustrumparty op vrijdag 27 september in Poppodium Asteriks in Leeuwarden.

De Academie voor Popcultuur heeft in tien jaar tijd veel goeie artiesten afgeleverd. Een selectie komt vrijdag langs in Poppodium Asteriks. Met Kraantje Pappie, Herrek, Conforce, het Yuri Landman Ensemble, Dame Flux, Maanwagen en Swahili Air Raid is deze avond net zo gevarieerd als de Academie zelf.
Kraantje Pappie kwam vorig jaar als new kid on the block de Nederlandse hiphopwereld binnenstormen. Na de hit Waar Is Kraan en het debuutalbum Crane kon niemand om hem heen. Vele festivals, clubshows en tv-optredens later is hij naar eigen zeggen ‘semi-bekend’. Deze zomer deed Kraan shows van Terschelling tot Albufeira en elke zonnige badplaats daartussen. Dus goed gebruind op de planken bij Podium Asteriks. Feestje!
Herrek vond de inspiratie voor zijn debuutalbum Waktu Dulu in de jeugdervaringen van frontman Gerrit van der Scheer in Indonesië. Met een dark and folky approach zijn ze omgezet in prachtige liedjes.
Onder de naam Dame Flux maakt Irene Wiersma bijzondere, sprankelende muziek vol knipogen. Samen met partner in crime Corneel Canters kwam ze met het album Champagne, dat bol staat van de aanstekelijke Nederlandstalige synthpop.
Yuri Landman is bekend als bouwer en bespeler van opmerkelijke instrumenten. Op het lustrumfeestje staat hij met een heel ensemble op het podium en ongetwijfeld met een aantal gitaren die je niet zo even in de Music Store koopt.
Conforce is inmiddels een grote naam bij de liefhebbers van het elektronische ambacht. Hij speelde van New York tot Tokyo.
Verder deze avond: Swahili Air Raid, noise-punk uit Dokkum en het Leeuwarder elektronicaduo Maanwagen.

Vrijdag 27 september
Poppodium Asteriks
Blokhuisplein, Leeuwarden
20.00 – 00.00 uur
Gratis entree
Aanmelden: www.facebook.com/WhenWeWereTen