Festivalsfeer op KEI Cultuurmarkt.

Eindelijk heeft Groningen een festivalterrein a la de Amsterdamse Westergasfabriek. Het Cibogaterrein aan het Boterdiep is ideaal voor een evenement als de Cultuurmarkt. Loungen, chillen, zingen, debatteren, je fiets pimpen of je geliefde het ja-woord geven…

Een container vol ouwe fietsen had kunstenaar Maria Koijck van de Milieudienst van de Gemeente Groningen gekregen. Je kon van twee, drie en zelfs vier weesfietsen een rijdend bling-bling racepaard maken, je naam in je fiets graveren of leren hoe je een band plakt.

Fietsverkoop van de gemeente Groningen. Er werden 300 in beslag genomen fietsen op het Cibogaterrein te koop aangeboden voor 50 tot 150 euro. Gemaakt, voorzien van licht en slot. Ook op de eerste en derde vrijdag van de maand in de fietsenstalling naast de Bieb in de Oude Boteringestraat.

Bij bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand Edith Janssens van de CAST (de club die Culturele Activiteiten voor Studenten van de Hanzehogeschool organiseert) kon je je geliefde, je huisgenoot of een toevallige voorbijganger het ja-woord geven. ‘ Het huwelijk is zeer populair onder jongeren’, aldus Janssens. ‘ Ja-ik-wil’ , zeiden Elin en Mike en je kon de vlinders bijna horen fladderen.

Meer dan 700 frisbees moesten de lucht in om het Guinees Book Of Record-record te evenaren. De poging lukte. Het uiteindelijke aantal frisbees wordt nog geteld.