FIXDIT: Waarom zijn er zo weinig studieplekken in het centrum?

“Hoera, meer studieplekken in het centrum!”, dachten veel studenten toen bekend werd dat het nieuwe Forum studieplekken voor Hanze-studenten zou gaan aanbieden. Helaas, in plaats van meer plekken, zijn er nu tweehonderd plekken… minder.

In het oude Forum waren namelijk twee keer zoveel plekken als in het nieuwe. Bovendien zijn de nieuwe plekken allesbehalve ideaal, want erg luidruchtig. De UB is verboden terrein voor Hanze-studenten tijdens de tentamenweken van de RUG, dus waar moeten Hanze-studenten dan heen?

In onze nieuwe serie FIXDIT zoeken Rianne en Sikko naar oplossingen voor problemen van Hanze-studenten. Waardoor worden de problemen veroorzaakt? En wat kan er aan gedaan worden? In de eerste aflevering kijken ze of er op korte termijn meer studieplekken in het centrum kunnen worden gefixt.

SPOILER ALERT: dat lijkt te gaan lukken, want er is een oplossing in zicht: De Oosterpoort springt bij!

UPDATE: Klein beetje jammer, een nagekomen bericht van de Hanze: ‘Sinds de opname van het interview met Gerard op 23 september zijn er ontwikkelingen geweest, vooral als gevolg van de verscherpte coronamaatregelen. Bij de Oosterpoort starten we na de herfstvakantie inderdaad met een aantal studieplekken. Dit is nog niet het aantal dat we voor ogen hadden toen we het filmpje maakten, maar het is een begin. We gaan deze ‘pilot’ ook gebruiken om te kijken hoe de samenwerking bevalt, zowel vanuit de Oosterpoort als de Hanzehogeschool. Komen er wel genoeg studenten op af, bijvoorbeeld. De collega’s van het Facilitair Bedrijf werken heel hard om meer studieplekken te realiseren in de binnenstad, maar dat blijkt lastiger te zijn dan verwacht. Veel bedrijven hebben als gevolg van de verscherpte coronamaatregelen hun handen vol aan hun eigen primaire proces. Maar de Hanze is nog in gesprek met verschillende partijen en we hopen daar binnenkort uitsluitsel over te krijgen. Zodra we meer informatie hierover hebben laten we het jullie weten.’

Heb jij ook een probleem dat de Hanze niet op weet te lossen? Stuur ons een berichtje en wie weet komen Sikko en Rianne binnenkort to the rescue!