Game on: vijf actieve dates in Groningen voor jou en je valentijn

Het is bijna Valentijnsdag, dé dag om je (toekomstige) liefde mee te nemen op een romantische date. Een café is natuurlijk gezellig, maar er is zoveel meer. Myrthe weet vijf leuke plekken voor actieve dates in Groningen.

Valentijn, de dag voor geliefden en (stille) aanbidders. Het uitgelezen moment om je lang gekoesterde geliefde mee op date te nemen. Je kunt ergens bij kaarslicht neerploffen om elkaar eeuwigdurende seconden in de ogen te kijken.
Maar een actieve date heeft ook zo z’n voordelen. Naast het gesprek kun je je ook nog op een activiteit focussen. Klinkt als de perfecte combinatie, toch? In Groningen zijn genoeg activiteiten te bedenken waarmee je je valentijn kunt verrassen. Van poolen tot gamen, voor ieder wat wils.

Poolcafé Streetlife
Poolcafé Streetlife staat tot de nok vol met pooltafels. Bij binnenkomst haal je de ballen en een motiverend drankje bij de bar. Geen zorgen als je de regels van het poolen niet begrijpt, er zijn genoeg kenners die je kunnen helpen.
Barman Laurens kijkt tijdens zijn rondje glazen halen hoe het bij de tafels gaat. Hij heeft een passie voor poolen en geeft graag tips.
‘Zelf speel ik competitie op hoog niveau, dus als ik met mijn date ga poolen is dat helemaal niet leuk.’
Maar voor anderen vindt hij een poolcafé een prima plek voor een date.
‘Het is er relaxt, een fijne mogelijkheid om elkaar te leren kennen en je bent niet op elkaar aangewezen.’

Vijf actieve dates valentijn

Arcade hall The Game Box Groningen
Voor een date in Amerikaaanse stijl, met frozen drinks en games, kun je terecht bij The Game Box. Bij deze arcade hall boek je arrangementen voor een uur, waar je onbeperkt meer dan 35 verschillende spellen kunt spelen. Je kunt ook tickets winnen en inwisselen voor prijzen.
Allround-medewerker Jordi legt het uit.
‘We hebben spellen om samen te spelen, maar er zijn ook competitieve spellen. Op dates is het leuk om elkaar te kunnen verslaan.’
The Game Box heeft wat weg van een ouderwets bezoek aan de kermis: als je het geluk aan je zijde hebt, kun je je date verrassen met een prijs!
‘Als ik niet aan het werk ben, ben ik hier ook altijd. Met vrienden, mijn vriendin is namelijk geen gamer. Als ze dat wel zou zijn, zou ik haar zeker meenemen.’

vijf actieve dates valentijn

Dansschool El Son Cubano
Bij El Son Cubano kun je een gratis proefles salsa dansen nemen. Van beginners tot ervaren dansers, iedereen kan wel een passende les vinden. Als je het allebei leuk vindt, kun je tien weken lang door met een aansluitende cursus. Je kunt zelf kiezen welke dag je uitkomt
Dansleraar Jorge: ‘Salsa is romantisch, je hebt oogcontact met je partner. Als je iemand leuk vindt, kun je meer contact krijgen.’
Als je uit eten gaat, zit je stil op je stoel. Jorge houdt van beweging. ‘Bij dansen kun je elkaars hand pakken en elkaar ronddraaien. Het is intiem: je hebt aandacht voor niemand anders en je bent heel close. Dansen is gewoon passie.’

vijf actieve dates valentijn

Jeu de boules bar BOEL
Alle ballen verzamelen! Van een drankje drinken tot dineren, jeu-de-boulen en bordspellen, bij BOEL kan het.
‘Je kunt zelf de volgorde kiezen: eerst eten, dan boulen, dan drankjes bestellen, of andersom’, zegt Petra van de bediening.
Een eerste date kan ongemakkelijk zijn.
‘Juist door een concept zoals hier wordt het minder awkward’, belooft Petra. ‘Je hebt iets om over na te denken.’ Ook het personeel zorgt ervoor dat mensen een leuke date hebben. ‘Als we denken dat het nodig is, voeren we ze dronken met shotjes’, knipoogt Petra.
BOEL denkt ook aan de lovebirds die zin hebben in extra zoetigheid. Als valentijnsactie krijgen zij na een diner een dessert dat From Tony With Love heet.

Escaperoom Escape Hunt
Bij Escape Hunt Groningen kun je escaperooms met zijn tweeën spelen. Je krijgt samen een uur de tijd om puzzels op te lossen. Je boekt een escaperoom met een thema dat je aanspreekt. Zoals Dodelijk Virus in Hortus Botanicus (die er gek genoeg al voor corona was).
‘Er zijn zowel fysieke opdrachten als denkwerk’, zegt eigenaar Jos, ‘dus je moet goed samenwerken.’ Een escaperoom kan best spannend zijn.
‘Je zit een uur lang opgesloten met elkaar in een ruimte, zonder telefoons.’ Volgens Jos loopt dat weleens uit de hand.
‘Met families heb je dat wel, ja. Maar bij tweetallen? Nee’, lacht hij, ‘dat is echt nog nooit gebeurd. Stelletje komen hier altijd juichend naar buiten.’