Mag ik wat vragen: Gaza-Israël, moeten hogescholen en universiteiten een kant kiezen?

Bijna iedereen heeft een mening over Gaza en Israel, maar hogescholen en universiteiten houden zich angstvallig op de vlakte. Wat vinden studenten hiervan?

Universiteiten en hogescholen hadden de afgelopen jaren weinig moeite met het geven van een mening. Of het nu ging om Oekraïne, het klimaat of Coming Out Day, de opleidingsinstituten hielden zich zelden op de vlakte.

Maar met het conflict in Gaza hebben ze een stuk meer moeite, terwijl het onder studenten behoorlijk lijkt te leven. Zo werd maandag bijvoorbeeld de campus van de Universiteit van Amsterdam bezet door pro-Palestijnse activisten.

We vroegen studenten of hogescholen en universiteiten ook in dit geval stelling moeten nemen of dat het logisch is dat ze neutraal willen zijn.

Wat houdt Hanze-studenten bezig? Waar ergeren ze zich aan? Hoe bereiden ze zich voor op tentamens? Vragen, vragen, vragen, en wij gaan proberen voor jullie de antwoorden te vinden door studenten aan het woord te laten.

Dat is in het kort wat ‘ MAG ik wat vragen’ is: de spreekbuis van Hanze-studenten. Dus kom je ons met draaiende camera tegen op de campus, schroom dan niet om je mening te geven over alles wat je als student bezig houdt.