Ga naar de inhoud

Gezond voedsel (met lector Lizette Oudhuis)

Onze volgende gast, lector Lizette Oudhuis, doet onderzoek naar duurzame voedselproducten voor een gezonde levensstijl, dus genoeg te bespreken, want wat is nu wel gezond voedsel en wat niet?

Gewoon de nutri-score checken, en alleen A-producten kopen, toch? Ach was het maar zo simpel. Gezond eten betekent vooral gevarieerd eten, vindt Lizette, en je dag beginnen met een broodje hagelslag is dus geen enkel probleem, zolang je de rest van de dag maar gevarieerd en gezond voedsel eet.

Waarom noem je eendenkroos beter waterlinzen? Waarom zie je weinig reclame voor echt gezond voedsel? Waarom is er zo’n enorm aanbod aan ongezond voedsel in de kantines van de Hanze?

Is een nutriscore A altijd gezond? Zijn voedingssupplementen gezond? En hoe begrijp je een ingrediëntenlijst? Eet een quinoa-salade, drink een vitamineshake en druk op play om alles te weten te komen over (on)gezond eten!

Meer info over Lizette vind je ⁠hier⁠.
Meer weten over die
⁠waterlinzen⁠ (eendenkroos)?
Drugs-aflevering
⁠luisteren⁠?
En volg ⁠Mattheus⁠ en ⁠Maikel⁠ op Instagram (en ⁠HanzeMag ⁠uiteraard ook)

Wat is Q&A door dummies? Weten dat je iets niet weet is het begin van wijsheid… Wat dat betreft zijn onze hosts/dummies Maikel en Mattheüs al heel wijs. Ze weten heel goed dat ze niets weten, maar ze laten het er niet bij zitten!

Elke maand interviewen ze een nieuwe expert, niet gehinderd door enige kennis van zaken. Maar wel met grenzeloze nieuwsgierigheid en een goede dosis humor. Daarnaast behandelen ze kijkersvragen die jij – ja jij! – kan insturen door een dm (of mailtje) te sturen naar één van de socials van HanzeMag.

Onze experts komen uit allerlei vakgebieden en kunnen onderzoekers, lectoren, docenten, ondernemers, politici, dictators, banketbakkers, ervaringsdeskundigen en/of fulltime helpdeskmedewerkers zijn. Ben je nieuwsgierig maar hou je niet van suffe colleges? Zoek je een amusante en informatieve show om een half uurtje mee te vullen? Zoek niet verder, dit is… ⁠Q&A door Dummies⁠!

Presentatie: Maikel van Duinen & Mattheüs Douwes
Beeld: Bas Swaving
Geluid: Cazism
Meer info over Lizette vind je
hier.