Gratis naar Eurosonic/Noorderslag

EuroSonicVolgende week is het weer zover, dan is Groningen de muziekhoofdstad van de wereld. Van woensdag 15 t/m zaterdag 18 januari is de binnenstad thuisbasis voor Eurosonic/Noorderslag. Voor veel acts in het randprogramma en voor de festivals GrunnSonic en FreeSonic heb je géén tickets nodig.

Eurosonic Air Grote Markt
Ook dit jaar zijn de acts op de Grote Markt op donderdag en vrijdag weer gratis te bezoeken. Op donderdag 16 januari om 20.30 uur de Amsterdam Klezmer Band, Splendid om 22.00 uur en La Pegatina treedt op om 23.30 uur. Op vrijdagavond staan op de Grote Markt: Navarone om 20.30 uur, om 22.00 uur De Staat en om 23.30 uur Kensington.
Freesonic
Met een line up bestaande uit meer dan tachtig acts kun je als muziekliefhebber bij Freesonic je hart ophalen. De genres zijn zeer uiteenlopend, van pop/rock, jazz, blues tot rockabilly, indie, funk & country. Een greep uit de acts: Danny Vera, BlackboxRed, TDTMCM, Diggy Dex, Bert Hadders en de Nozems, Bells of Youth, MiRco & de Wijze Mannen, Broken Brass Ensemble, Those Foreign Kids & Mr Wallace. Het showcase festival vindt plaats in de binnenstad van Groningen met de EMG faktors als nachtstadhuis. Op 16 & 17 januari kun je hier terecht voor een avondvullend programma tot diep in de nacht. FreeSonic is een initiatief van nachtburgemeester Chris Garrit die muzikanten een podium wil bieden en kwaliteitsmuziek beschikbaar wil stellen voor iedereen.
Energy Stage en Grunnsonic
Van woensdag 15 tot en met 17 januari is er in het Ebbingekwartier Energy Stage, een podium van Eurosonic met uitsluitend Groningse acts. POPgroningen heeft de line-up samengesteld. Met onder andere HoppaH, Orange Skyline en The Black Cult. POPgroningen organiseert ook Grunnsonic met Groningse acts op diverse locaties in de binnenstad. Kijk voor de complete line up op Grunnsonic
In Stad
Platenwinkel Plato en de CoffeeCompany aan de oude Ebbingestraat organiseren van donderdag tot en met zaterdag  muziekfeestjes met Platosonic/Coffee. The Dog’s Bollock-pub aan de Oude Boteringestraat is van woensdag tot en met vrijdag het toneel voor de Magners Music Sessions, met meer dan dertig bands op het programma.