Ga naar de inhoud

Groningen Onderwijsstad van Nederland

groningen1Groningen is al City of Talent, we zijn in race voor de titel Innovation Capital of Europe, en nu mag Groningen zich ook een heel jaar dé Onderwijsstad van Nederland noemen. Dat maakte Aat Sliedrecht van de Stichting Nationale Onderwijsweek gisteren via een videoboodschap in de gemeenteraadsvergadering bekend. Groningen heeft de Commissie van Toetsing van de Nationale Onderwijsweek met name overtuigd door te laten zien hoe intensief en structureel stad en onderwijspartijen samen werken aan de ontwikkeling van het onderwijs.
Onderwijswethouder Ton Schroor is trots op het gezamenlijke resultaat: ‘Dit is een hele mooie erkenning voor onze inspanningen van het afgelopen jaar. Samen met alle onderwijspartners hebben we actief de krachten gebundeld om te investeren in goed onderwijs. Ik vind het geweldig dat dit ook landelijk gezien wordt.’
Groningen volgt Almere, en daarvoor Breda, op als Onderwijsstad. Tijdens het onderwijscongres op 10 maart in Almere krijgt Groningen officieel de titel Onderwijsstad van het jaar 2014/2015.