Hallo, buitenlanders #4

Meer dan duizend nieuwe buitenlandse studenten streken de afgelopen weken neer in de gebouwen van de Hanzehogeschool. Wat hopen ze hier te vinden?

lucas brazao_44A2854-org

Lucas Brazão (18) uit Portugal
‘Oorspronkelijk kom ik uit Barreiro, een plaats aan de oever van de bekendste rivier van Portugal, de Taag, of zoals wij zeggen Rio Tejo. Aan de overkant ligt Lissabon, vanuit Barreiro heb je daar een prachtig uitzicht op. Inmiddels woon ik al heel lang in Nederland, waar m’n moeder werkt, ze heeft een baan bij de Europese Unie.
‘Ik heb zeven jaar op de Europese school in Alkmaar gezeten. Dus Nederland is mij heel bekend. Mensen in Nederland zijn open en eerlijk. Portugezen zijn grover en houden meer voor zichzelf. Ik hou van het Nederlandse platteland, het landschap, de polders. Ik weet dat er ook in Nederland veel vervuiling is, maar alles ziet er schoon uit, misschien komt dat door de levendige kleuren.
‘Ik ben dol op het tekenen van computerspelkarakters. Daarom wilde ik Game Design studeren. De Hanze biedt een veelzijdig opleiding, met veel nadruk op de technische kant, maar dat ligt me wel. Ik hoop dat ik tijd overhoud om te sporten, want dat doe ik graag en veel. Ik ben ook op zoek naar een baan, het maakt me niet uit wat. Ik wil m’n studententijd zoveel mogelijk zelf betalen.’