Hanze-student wordt fastfoodkoning van Groningen

Hanze-student Denis Kurtulik droomde altijd al van een eigen bedrijf in de horeca. Inmiddels behoort zijn fastfood delivery service HupHup tot de beste bezorgservices in Groningen.

Tegenover de net gerenoveerde Albert Heijn Nieuwe Ebbinge zit fastfood delivery service HupHup.  De ratings op internet liegen er niet om: HupHup is erg goed. Met een gemiddelde van 4,5 ster (van de 5) en meer dan duizend reviews, behoort HupHup tot de crème de la crème van de fastfood bezorging in Groningen. Met deze rating laat het fastfoodgiganten als Domino’s (3.5 ster) en New York Pizza (3,5 ster) bijvoorbeeld ruim achter zich.

Toen ik de mogelijkheid zag om HupHup te openen, heb ik die meteen gegrepen

Tijdens zijn studie Facility Management kwam de Slowaakse Hanzestudent Denis Kurtulik (25) op het idee om HupHup te beginnen. In de zomer van 2018 opende hij samen met een vriend het restaurant. ‘Mijn hele leven hoopte ik al iets in de horeca te kunnen opzetten. Toen ik de mogelijkheid zag om HupHup te openen, heb ik die meteen gegrepen.’

Druk
Hoe onderscheid je je in een stad waarin er zoveel fastfoodrestaurants zijn? Volgens Denis is het niet één specifiek ding dat zijn zaak tot een succes maakt. ‘Het is meer een combinatie van zaken. Je moet goed naar je klanten luisteren en blijven streven naar goede service, kwaliteit en leveringstijden.’

We zijn nu op het punt dat we kijken of we nog een vestiging op een andere plek in de stad kunnen openen

In de eerste drie maanden stonden Dennis en zijn vriend zelf in de keuken én deden ze de bezorgingen ook nog zelf. ‘Het was druk, maar het heeft zich wel uitbetaald,’ lacht hij. Na vier maanden liep HupHup zo goed dat ze hun eigen bezorgers konden inhuren. Inmiddels hebben ze ook personeel dat voor hen in de keuken werkt. ‘We proberen het bedrijf nu zo te runnen dat het self-working is. Het is alleen lastig om personeel voor langere termijn te vinden, omdat de meeste mensen die bij ons werken student zijn. Na verloop van tijd gaan ze weer weg of willen ze wat anders doen.’

Uitbreiding
Zelf denkt hij er absoluut nog niet aan om met iets anders bezig te gaan. Het bedrijf loopt zo goed dat hij er goed van kan leven. Sterker nog, een verdere uitbreiding zit eraan te komen. Voor zijn stage, die hij bij zijn eigen bedrijf loopt, is hij bezig met het openen van een nieuwe HupHup-vestiging. ‘We zijn nu op het punt dat we kijken of we nog een vestiging op een andere plek in de stad kunnen openen.’ Op de vraag waar de fastfoodkoning zich dan gaat vestigen, krijgen we een lachend antwoord: ‘die informatie houd ik nog even geheim’.