Ga naar de inhoud

Hanze viert feest!

Dit jaar viert de Hanzehogeschool haar 44-ste lustrum. Het is namelijk 220 jaar geleden dat aan de Academie van Teeken-, Bouw- en Zeevaartkunde de eerste les werd gegeven. Om dat te vieren organiseert de Hanzehogeschool tot en met september allerlei activiteiten voor, door en met studenten, medewerkers, alumni, bedrijven en Groningers. Tijdens het lustrum zamelen ze geld in voor drie goede doelen: Stichting Leergeld Groningen, IMC Weekendschool en Unify4Uganda. Hieronder een overzicht van de activiteiten tot de zomervakantie.

Empowerment workshops/inspiratiesessies
Doe een empowerment workshop van het stafbureau Marketing en Communicatie.

  • Leer vliegensvlug vormgeven met Canva: Marian Sinnige
  • Wie schrijf die blijft: Boudewijn Otten
  • Haal het maximale uit sociale media #hoedan? #dtv: Nynke van Dijk
  • Tien vuistregels voor het maken van een goede landschapsfoto: Sjoerd Weiland
  • Tien vuistregels voor het maken van een goede portretfoto: Luuk Steemers

De opbrengst gaat naar de drie goede-lustrum-doelen. Check hier voor meer informatie.

Hanze Collegetour met Ellie Lust
Donderdag 24 mei
Het Facilitair Bedrijf haalt politiewoordvoerder en WIDM-coryfee Ellie Lust op 24 mei naar de Hanzehogeschool om de teugels hier eens goed aan te trekken. Want welke organisatie kan nu niet een beetje van Ellie’s etherdiscipline gebruiken? Tijdens deze Hanze-variant op Collegetour gaat Lust in de Van OlstToren vertellen over veiligheid. Ook is er na afloop tijd voor een meet & greet. Opgave voor deze collegetour, die duurt van 15.30 tot 18.00 uur, kan via deze link (alleen studenten en medewerkers)
De entree van 5 euro gaat naar de Stichting Leergeld Groningen.

Abseilen van de Van OlstToren (onder voorbehoud)
Vrijdag 25 mei
Altijd al eens willen abseilen van de 45 meter hoge Van OlstToren? Noteer dan alvast 25 mei in je agenda. Het College van Bestuur organiseert een dag abseilen met medewerking van docenten en studenten van de Academie voor Sportstudies. Collegevoorzitter Henk Pijlman zal het spits afbijten en als eerste de bloedstollende afdaling maken. Deze enkele reis vanaf de negende verdieping ga je maken voor 25 euro. Met dat bedrag sponsor je de Stichting Leergeld, IMC Weekendschool en Unify4Uganda.

Personeelsfeest in MartiniPlaza
Woensdag 30 mei
Een avondvullend programma met optredens van de Hanzeband, musici van het Prins Claus Conservatorium, studenten van Lucia Marthas, dj’s, verkoop van Hanzekunst en nog veel meer. Uiteraard is er op het feest ook aandacht voor de goede-lustrum-doelen.

Kunstverkoop
, doe mee!
Woensdag 30 mei

Ben je creatief, maak je mooie foto’s, schilderijen, beelden, sieraden, gedichten of iets heel anders? Help dan mee! We vragen medewerkers en studenten om eigen werk beschikbaar te stellen voor een speciale verkoop van Hanzekunst. De verkoop is op 30 mei tijdens het personeelsfeest. Aanmelden kan hier.

Petit Paris@Hanze
Het stafbureau Marketing en Communicatie opent van 4 t/m 8 juni de pop-up store Petit Paris@Hanze naar het idee van Klein Berlijn, de jaarlijkse vintageverkoop op de Grote Markt.
Petit Paris@Hanze wordt een superhippe, gezellige vintagemarkt waar je terecht kunt voor eersteklas vintage kleding, accessoires, sieraden, tassen, schoenen, laarzen en woonaccessoires. Kom naar Petit Paris@Hanze in de Van OlstToren! We zijn open van maandag 4 t/m vrijdag 8 juni van 9.00 – 17.00 uur in de pop-upstore naast Expresso&Zo op Zernikeplein 7. De opbrengst van Petit Paris@Hanze gaat geheel naar de drie goede-lustrum-doelen.

Global Health Movie Festival
Donderdag 7 juni

Catch a movie and support a good cause! De Academies voor Gezondheidsstudies, Sociale Studies, Verpleegkunde en het Instituut voor Sportstudies organiseren het Global Health Movie Festival. Het festival is op 7 juni van 17.00 tot 22.30 uur in het Wiebenga. De entree van 8 euro (volwassenen) en 4 euro (kinderen) gaat naar de IMC Weekendschool.

Kijk hier voor meer informatie over het lustrum, de acties en de goede doelen.