Hanzelopers doen het weer goed.

Het Hanze Wedstrijdteam heeft een tweede plaats behaald in de bedrijvenloop tijdens de 33-ste 4 mijl van Groningen. Herwin Veenstra, Facilitair Medewerker van de Marie KamphuisBorg, was de snelste Hanzeloper in een tijd van 22 minuten en 54 seconden.

Annet Jantien Smit van het Instituut voor Financieel Economisch Management was de snelste vrouw in een tijd van 26.08. Henry Perdok, die wekelijks tweemaal training geeft aan een aantal Hanze-lopers kon zich met een gerust gevoel uit de basisopstelling laten.

De snelste Hanze-man, Herwin Veenstra (46), was in zijn nopjes met zijn prestatie. ‘Ik heb een maandje geleden nog een vijftig kilometer gelopen in Winschoten en was bang dat ik nog niet voldoende hersteld was. Tot mijn vreugde kon ik nog net binnen de 23 minuten blijven. Het tempogevoel was dus goed genoeg.’

De Hanzehogeschool was net als voorgaande jaren hofleverancier van de Bedrijvenloop met bijna veertig teams van maximaal zeven personen. Hoe talrijk en hoe snel ook, de in het zwart en oranje uitgedoste Hanze-lopers konden niet verhinderen dat het team van het Centrum voor Revalidatie van het Universitair Medisch Centrum Groningen met de eerste plaats ging strijken.

De regen die de 4 mijl van 2019 teisterde, had nauwelijks invloed op de prestaties. ‘De drukte in het startvak was erger. Het was lastig om op gang te komen. Daardoor liep ik de eerste kilometer boven de vijf minuten’, merkte Luuk Steemers op, de 63-jarige medewerker van stafbureau Marketing & Communicatie raffelde de bijna zesenhalf kilometer af in een tijd die net onder het half uur bleef (29.57).

Tijden Hanze Wedstrijdteam:
Herwin Veenstra, 22.54
Mathijs van Ark, 23.47
Paul Tesselaar 24.11
Sietze Jan Boer, 24.21
Bart ter Veer, 24.42
Annet Jantien Smit, 26.08
Nidale Etber, 28.00

BREAKING NEWS — de allersnelste man die onder de vlag van de Hanzehogeschool de 4 Mijl liep, was Dirk De Heer. De Heer, gastdocent aan de opleiding Fysiotherapie, had slechts 21 minuten en 56 seconden nodig had voor de afstand tussen de Hortus in Haren en de Vismarkt in Groningen.